Ceva dulce: Prăjitură cu lămâie și afine / Un desert delicios, cu fructe și o glazură dulce

Prăjitură cu lămâie Foto: Eatingwell/Jennifer Causey, Food Stylist: Julian Hensarling, Prop Stylist: Christina Daley

Această prăjitură cu lămâie este servită ca desert, alături de o linguriță de înghețată de vanilie. Acest tort ușor de cafea este umplut cu afine și este acoperit cu o glazură delicioasă și dulce. Afinele proaspete sau congelate funcționează bine. Încercați să schimbați afinele cu zmeură proaspătă sau congelată, pentru o variantă la fel de delicioasă, notează Eatingwell.

Ingrediente

Glazură

  • ½ cană zahăr brun
  • 3 linguri de făină albă
  • 3 linguri făină integrală de patiserie
  • 2 linguri de unt nesărat, înmuiat
  • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
  • ¼ linguriță de sare

Blat

  • Spray de copt
  • ½ cană zahăr granulat
  • 6 linguri de unt nesărat, înmuiat
  • 1 ou
  • 1 cană făină albă
  • 1 cană făină de patiserie integrală
  • 1 ½ linguriță praf de copt
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • ¼ linguriță sare
  • ½ cană smântână redusă în grăsimi
  • ¼ cană apă
  • 2 căni de afine proaspete sau congelate
  • 2 lingurițe de coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriță de extract de vanilie

Direcții

Pentru a pregăti această prăjitură cu lămâie, preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți o tavă de copt cu spray de copt.

Pregătiți glazura: amestecați zahărul brun, câte 3 linguri de făină albă și făină de patiserie, 2 linguri de unt, scorțișoară și ¼ linguriță de sare într-un castron mediu, până se sfărâmițează și se combină. Se dă la frigider, neacoperit, până este gata de utilizare.

Pregătiți prăjitura: Bateți zahărul granulat și untul într-un castron mare cu un mixer electric la viteză mare până devine ușor și pufos, timp de 3 până la 4 minute. Adăugați oul și bateți până când se combină.

Se amestecă separat făina albă, făina de patiserie, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un castron mediu până se combină.

Turnați amestecul de făină în cel de zahăr la viteză mică, dar nu tot deodată. Luați câte o parte, pe rând din amestecul de făină și îl turnați în cel de zahăr, alternând cu smântână și apă, începând și terminând cu amestecul de făină. Bateți doar până se combină după, fiecare porție adăugată. Încorporați apoi afinele, coaja de lămâie și vanilia până se încorporează uniform. (Aluatul va fi gros.) Turnați aluatul în tava pregătită, răspândind uniform. Stropiți cu glazura, apăsând ușor pentru a se așeza.

Coaceți până când trece testul scobitorii, cam 45-50 de minute. Lăsați să se răcească puțin pe un grătar, aproximativ 30 de minute.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *