Ceva dulce: Cheesecake New York/ Prăjitura clasică iubită în toată lumea/ Rețetele Juanitei

cheesecake Foto: G4Food

Când ne referim la cheesecake, vorbim de fapt despre o varietate de prăjituri, peste 2000, din diverse colțuri ale lumii. Este în general un tip de desert ușor de făcut, care poate fi realizat atât prin coacere, cât și prin întărire la frig.

Cheesecake se prepară tradițional pe patru continente, cu diverse ingrediente, dintre care brânza este, evident, principalul. Rețeta noastră este o adaptare a celebrului cheesecake newyorkez, unul dintre cele mai cunoscute preparate americane.

Ingrediente pentru cheesecake

Pentru crustă:

  • 200 de gr biscuiți
  • un praf de sare
  • 30 de gr unt nesărat, topit

Pentru cheesecake:

  • 450 de gr de cremă de brânză (de pildă Philadelphia), la temperatura camerei
  • 150 de gr de zahăr
  • un vârf de linguriță de sare
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 2 ouă mari sau 3 mici, la temperatura camerei
  • 160 de gr de smântână sau frișcă, sau o combinație din cele două

Preparare

Ungem cu unt o tavă rotundă cu inel detașabil. Înfășurăm baza tăvii într-un strat de folie de aluminiu sau hârtie de copt și așazăm tava pe o tavă de copt.

Măcinăm mărunt biscuiții, îi amestecăm cu sarea într-un bol mediu. Toarnăm untul topit peste amestec și amestecăm până când ingredientele uscate sunt uniform umezite. Punem amestecul în tava pregătită și apasăm cu degetele pentru a forma o bază uniformă.

Punem tava în congelator în timp ce se preîncălzește cuptorul la 175 de grade C.

Punem tava în cuptor și coacem timp de 10 minute. Lăsăm baza să se răcească pe un grătar în timp ce pregătim crema de cheesecake. Reducem temperatura cuptorului la 160°C.

Pune o crăticioară cu apă la fiert (pentru baia de apă).

Cu un mixer de mână într-un bol mare, batem crema de brânză la viteză medie timp de 4 minute, până devine moale și cremoasă. Adaugăm zahărul și sarea și continuăm să batem încă 4 minute, până când crema de brânză devine ușoară. Încorporăm vanilia.

Adaugăm ouăle, pe rând, bătând câte 1 minut după fiecare, pentru a obține un aluat bine aerat.

Reducem viteza mixerului la minim și adaugă smântâna și/sau frișca.

Pune tava cu inel detașabil în interiorul unei tăvi mai mari (o tavă de friptură, de pildă).

Amestecăm compoziția cu o spatulă pentru a omogeniza totul bine, apoi o turnăm în tavă.

Așazăm tava de copt în cuptor și turnăm apa fierbinte în tava mare, astfel încât să ajungă la jumătatea înălțimii tăvii cu cheesecake.

Coacem cheesecake-ul la bain marie timp de 1 oră și 30 minute. Suprafața va fi ușor rumenită (și posibil crăpată) și poate depăși puțin marginea tăvii.

Oprim cuptorul și sprijină ușa cuptorului cu o lingură de lemn. Lasăm cheesecake-ul în baia de apă încă 1 oră.

Scoatem tava din cuptor cu grijă, lăsam cheesecake-ul să se răcească la temperatura camerei pe un grătar.

După ce s-a răcit, acoperim cheesecake-ul cu un prosop de bucătărie și îl lasăm la frigider cel puțin 4 ore, ideal, peste noapte.

Scoatem inelul tăvii înainte de servire, cu grijă. Se feliază cheesecake-ul folosind un cuțit subțire încălzit sub apă fierbinte și șters ușor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *