Cele mai bune alimente de Crăciun, care reduc hipertensiunea arterială/ Specialiștii ne sfătuiesc să ocolim carnea de porc și de vită și să alegem deserturi sărace în grăsimi, fructe și legume și friptura de curcan

craciunBUN Sursa foto: Pexels

Hipertensiunea arterială este un pericol pentru sănătate pe care nu doriți să-l agravați, pentru că vă poate scurta viața. Pentru a vă bucura de mai mult timp alături de cei dragi, și pentru a savura din plin acest Crăciun, trebuie, potrivit express.co.uk, să țineți cont de câteva reguli simple.

Nu este un secret pentru nimeni că „legumele au efecte sănătoase asupra tensiunii arteriale”, potrivit specialiștilor de la Harvard Medical School. Aceasta înseamnă că o sărbătoare de Crăciun nu doar că nu vă agravează problemele de sănătate, dar chiar vă poate ajuta să vă simțiți mai bine, dacă știți ce să includeți în meniu.

La masa de Crăciun alegeți friptura slabă, de curcan

Dacă nu puteți concepe ideea unei mese festive de Crăciun fără o bucată de carne, optați pentru o bucată slabă de curcan. Potrivit specialiștilor Organizației de caritate Blood Pressure UK, ideal este să ocoliți carnea de vită sau șunca de porc.

De asemenea, nici carnea procesată, cum ar fi cârnații, nu este bună pentru tensiunea arterială. În schimb, potrivit specialiștilor Medical News Today, ar fi ideal să adăugați și niște morcovi în farfurie. Bogați în vitamine, minerale și fibre, morcovii conțin și un mineral special numit potasiu. Acest mineral ajută la relaxarea vaselor de sânge, reducând riscul de hipertensiune arterială și alte probleme cardiovasculare. În plus, morcovii sunt o sursă bună de antioxidanți, care pot ajuta la eliminarea radicalilor liberi dăunători din organism.

Și nu uitați de păstârnac, care este bogat în fibre care pot scădea tensiunea arterială, recomandă Healthline,

Și napii sunt un superaliment în sine și ar avea un impact important asupra scăderii tensiunii arteriale. Medical News Today a menționat că napii furnizează și potasiu, care poate elibera sodiu din organism și poate ajuta arterele să se dilate.

De asemenea, un alt aliment, care vă poate ajuta în gestionarea tensiunii arteriale este sfecla roșie. De altfel, este un lucru dovedit că sucul de sfeclă ajută la scăderea tensiunii arteriale, la persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Specialiștii afirmă că acest efect se datorează conținutul său bogat în nitrat anorganic.

Studiile au dovedit că prin consumul zilnic de suc de sfeclă pe o perioadă de patru săptămâni, efectul obținut s-a apropiat de efectele medicamentelor pentru tensiunea arterială.

Ca desert, ideal este să alegeți înghețata, fructe de pădure sau o felie de tort de Crăciun, preparat după o rețetă mai săracă în grăsimi.

Reguli de dietă pentru a controla hipertensiunea arterială

Specialiștii Blood Pressure UK sugerează, ca regulă generală,  să rămâneți, în principiu, la opțiunile de cereale integrale și să mâncați multe fructe și legume.

  • Când vine vorba de gătit în bucătărie, se recomandă utilizarea uleiurilor de rapiță, de măsline sau de floarea soarelui și de porumb.
  • Mai mult, când gătiți, este nevoie doar de o cantitate mică de ulei – o linguriță sau o lingură va fi suficientă.
  • Consumul de pește gras cel puțin o dată pe săptămână este, de asemenea, foarte apreciat, cu exemple care includ somon, păstrăv și macrou.
  • „A fi activ fizic și a renunța la fumat (dacă fumați) va ajuta, de asemenea, la scăderea colesterolului”, au mai precizat specialiștii Organizației de caritate Blood Pressure UK.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *