Cel mai bun condiment pentru pierderea în greutate, potrivit dieteticienilor, este ardeiul cayenne/ Capsaicina din el poate accelera metabolismul și susține slăbirea

ardei cayeneBUN Sursa foto: Pexels

Când vine vorba de pierderea în greutate, fiecare mică schimbare se poate contribui, inclusiv modul în care îți asezonezi mâncarea. Cercetările sugerează, potrivit eatingwell.com, că un condiment comun, pe care, probabil, îl aveți deja în bucătărie, vă poate ajuta în susținerea eforturilor de a slăbi. Este vorba despre ardei cayene, care au o substanță ce poate ajuta la slăbit. Mai mult, schimbarea rutinei de arome vă poate îmbunătăți metabolismul, poate contribui la menținerea greutății sănătoase, dar poate aduce și multe alte beneficii pentru pentru organism.

Cum acționează capsaicina pentru pierderea în greutate

Condimentul de top pentru pierderea în greutate este ardeiul cayenne, altfel cunoscut ca fructul uscat și măcinat al plantei picante de ardei cayene. Ardeiul Cayenne are un compus activ, numit capsaicina, care a fost studiat pentru legătura sa cu pierderea în greutate și metabolismul.

„Unele cercetări dezvăluie o legătură între capsaicina din ardeiul cayene și creșterea producției de căldură a organismului (numită și termogeneză), care poate crește ușor metabolismul, pentru o perioadă scurtă, și poate ajuta la susținerea pierderii în greutate”, spune expertul în nutriție Toby Amidor.

„În plus, cayene poate ajuta la reducerea apetitului și poftei de mâncare, ceea ce poate promova un deficit de calorii, pentru o potențială pierdere în greutate”, spune dieteticianul Erin Palinski-Wade.

O meta-analiză recentă a examinat 15 studii randomizate controlate folosind suplimente de piper cayene la subiecți umani. Rezultatele au arătat că suplimentarea cu capsaicină a dus la reduceri semnificative ale indicelui de masă corporală (IMC), greutății corporale și circumferinței taliei.

Cu toate acestea, ambii dieteticieni observă că impactul ardeilor cayene asupra pierderii în greutate este modest, în cel mai bun caz. Cele mai multe studii folosesc suplimente cu doze mari, mai degrabă decât cantitatea folosită în majoritatea rețetelor.

„Dacă intenționați să includeți ardei cayene ca supliment, asigurați-vă că discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră. Pentru unele persoane, suplimentele cu ardei cayene pot cauza probleme digestive sau pot interacționa cu unele medicamente”, spune Palinski-Wade.

Modalități de a adăuga ardei Cayene în dietă

Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, condimentele măcinate durează până la trei ani în dulap, așa că aprovizionați-vă cu ardei cayene pentru a-l folosi la gătit.

„Ardeiul Cayenne are un efect puternic, așa că este nevoie să adăugați doar foarte puțin în mâncăruri”, spune Amidor.

Palinski-Wade sugerează adăugarea unei note de ardei cayene la supe, tocănițe, marinate, legume prăjite și cartofi prăjiți. De asemenea, puteți presăra foarte puțin și pe mâncăruri nepreparate termic, cum ar fi salatele.

Amidor recomandă, de asemenea, folosirea ardeiului cayenne pentru a echilibra dulceața din unele feluri de mâncare. El susține că gustul iute se asorteaza bine cu ciocolata neagră.

Cum mai puteți pierde în greutate într-un mod sănătos

Adăugarea de ardei cayenne la alimente sau suplimentarea cu capsaicină poate fi un mic pas, dar acest singur obicei nu va duce la pierderea în greutate. „Nu există un răspuns magic la pierderea în greutate și  totul se rezumă, mereu, la o dietă bine echilibrată, cu o varietate de alimente”, spune Amidor.

Alte sfaturi pentru a pierde în greutate sănătos și durabil:

  • Mâncați mese bine echilibrate – „Dacă vreți să vă simțiți sătul pentru mai mult timp, asigurați-vă că mesele și gustările tale includ grăsimi sănătoase, proteine ​​și/sau fibre – acești trei nutrienți vă ajută să vă mențineți mulțumit”, spune Amidor.
  • Mâncați mai multe proteine – Palinski-Wade recomandă ca 20% până la 30% din totalul caloriilor să fie din proteine. „Proteinele ajută la creșterea sațietății la mese, ceea ce poate fi benefic pentru a vă ajuta să rămâneți pe drumul cel bun, cu un plan de masă controlat de calorii”, spune ea.
  • Mâncați multe fibre –  Fibrele ajută la încetinirea digestiei și vă ajută să vă simțiți plini, ceea ce vă poate ajuta să mâncați mai atent la mese și să reduceți pofta.
  • Prioritizați somnul –  „Doar o noapte de somn prost poate crește sau declanșa pofte de mâncare, în același timp ce epuizează energia și îngreunează activitatea fizică”, spune Palinski-Wade. Concentrați-vă pe calitatea și cantitatea somnului, pentru a vă simți cel mai bine și pentru a vă susține obiectivele de sănătate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *