Ce se întâmplă dacă bei prea mult din „superstarul ceaiurilor,” ceaiul verde? Cel mai periculos este extractul obținut din plantă

ceai verde, efecte secundare, extract de ceai verde, ceai Sursa foto: PxHere

Ceaiul verde este recomandat ca băutura numărul 1 pentru o serie de afecțiuni și obiective de sănătate. Exemple sunt: slăbit, balonare, tensiune arterială, longevitate, inflamație în organism sau colesterol ridicat. De obicei, specialiștii recomandă consumul a 3-4 căni de ceai verde pe zi.

Puțină lume știe că, în cantități mari, acest ceai poate fi periculos, putând duce chiar la leziuni hepatice. Acestea sunt, însă, mai frecvente în cazul extractului de ceai verde.

Publicația WebMD scrie: „Consumul a mai mult de 8 cești de ceai verde pe zi este posibil să nu fie sigur. Consumul de cantități mari poate provoca efecte secundare din cauza conținutului de cofeină. Aceste efecte secundare pot varia de la ușoare la grave și includ dureri de cap și bătăi neregulate ale inimii. Extractul de ceai verde conține, de asemenea, o substanță chimică care a fost asociată cu leziuni hepatice atunci când este utilizată în doze mari.”

„Consumul unei concentrații ridicate de extract de ceai verde poate avea un impact negativ asupra sănătății ficatului în cazuri rare”, transmite și publicația MedicalNewsToday.

Vă veți întreba, poate: „Dar cine bea opt cești de ceai verde pe zi?” Sunt destui oameni care consumă băutura în cantități mari. În SUA, turmericul și ceaiul verde se numără printre suplimentele alimentare care bagă oamenii în spital, potrivit unui studiu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: PxHere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *