Cafeaua Americano – un omagiu adus simplității / De ce se numește astfel și cum se prepară, explică specialiștii în cafea

Cafeaua americano este cel mai simplu de preparat Foto: Dreamstime/ Dmitrii Ivanov

Cafeaua Americano clasică conține doar două ingrediente: un shot de espresso și între 240-350 ml de apă fierbinte. Poți face cafeaua Americano cu un espresso dublu, dar va trebui să ajustezi proporția de apă pentru a păstra echilibrul băuturii. Ordinea în care combini ingredientele rămâne la latitudinea ta – poți adăuga apă fierbinte peste espresso sau poți turna espresso peste apă fierbinte, ceea ce duce la ceea ce este adesea numit Long Black, notează foodandwine.com.

„Modul nostru preferat de a prepara aceste băuturi este să adăugăm mai întâi apa fierbinte în cană și apoi să turnăm espresso peste ea, pentru a păstra crema”, explică Cary Wong, director de cafea la Partners Coffee.. „Un Long Black se face adăugând mai întâi apa fierbinte și turnând espresso deasupra pentru a menține crema. Un Americano poate fi făcut în oricare dintre aceste moduri, dar preferăm să adăugăm espresso-ul în apă după.”

Unele băuturi cu cofeină maschează sau diluează aroma boabelor prin adăugarea de siropuri, condimente sau lapte. Totuși, simplitatea unui Americano face ca utilizarea unor boabe de cafea de înaltă calitate să fie esențială.

De ce se numește cafea Americano

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, soldații americani staționați în Italia se plângeau adesea că espresso-ul clasic era prea tare pentru gustul lor. Astfel, cafenelele locale au început să dilueze espresso-ul cu apă fierbinte, numind această băutură „caffè Americano”.

Cum se prepară un Americano cu gheață

Pentru a face un Americano cu gheață – o alternativă mai puțin cofeinizată la cold brew – trebuie doar să folosești apă rece în loc de apă fierbinte pentru a dilua espresso-ul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *