Broccoli, fasole albă, lămâie și parmezan, combinația la care nu te-ai fi gândit / O cină reconfortantă gătită la cuptor

Fasole albă cu broccoli, lămâie și parmezan FOTO: Eatingwell/ Jen Causey

Combinația de broccoli și fasole albă este masa perfectă pentru confort și răsfăț. Îmbrăcate într-un sos catifelat cu lămâie și parmezan, creează un preparat bogat și delicios. Partea superioară aurie și crocantă adaugă un plus de savoare. Este ideală pentru o cină în familie sau pentru a o oferi cuiva într-un gest de grijă și generozitate. Servește-o alături de o salată verde crocantă, obținând astfel o masă care îți oferă un adevărat sentiment de căldură și confort, promite eatingwell.com.

Ingrediente

  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ cană ceapă roșie tocată
  • 1½ căni grâu farro, clătit (poate fi cumpărat online)
  • 3 căni supă de legume fără sare
  • 1 căpățână mare de broccoli, tăiată în buchețele mici (aproximativ 6 căni)
  • 2 conserve (400 ml fiecare) de fasole cannellini fără sare, clătită
  • 1 cană lapte integral
  • 1 lingură făină albă
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie
  • 2 lingurițe oregano uscat
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • ½ linguriță fulgi de ardei roșu zdrobiți
  • ¼ linguriță sare
  • ½ cană de cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 1½ căni parmezan ras
  • 2 linguri suc de lămâie

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 175°C. Unge ușor un vas de copt de 23×33 cm cu spray de gătit.
  2. Pregătește baza caserolei. Încinge 1 lingură de ulei într-o cratiță mare la foc mediu. Adaugă ceapa și gătește-o timp de aproximativ 4 minute, până devine moale și translucidă.
  3. Adaugă grâul farro clătit și gătește-l timp de 2 minute, amestecând continuu, până devine ușor prăjit și capătă o aromă de nuci.
  4. Adaugă 3 căni de supă de legume și adu la punctul de fierbere. Redu focul la mediu-scăzut, acoperă și fierbe timp de aproximativ 15 minute, fără a amesteca, până când grâul devine ușor fraged.
  5. Adaugă broccoliul, fără a amesteca. Acoperă și gătește la foc mediu-scăzut încă 5 minute, până când lichidul este absorbit.
  6. Ia cratița de pe foc și adaugă fasolea clătită, laptele amestecat cu făina, cu coaja de lămâie, oregano, pudra de usturoi, fulgii de ardei și sarea. Amestecă ușor până la omogenizare.
  7. Transferă compoziția în vasul de copt pregătit. Adaugă bucăți de cremă de brânză și împinge-le ușor în amestec. Presară deasupra parmezanul ras.
  8. Acoperă lejer cu folie de aluminiu și coace timp de aproximativ 15 minute, până când preparatul este bine încălzit și brânza s-a topit.
  9. La final, stropește cu sucul de lămâie și amestecă ușor pentru a integra crema de brânză și lămâia. Servește imediat.

Această caserolă este o combinație perfectă între cremozitate, savoare și beneficii pentru sănătate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *