Brânză cu foarte mult usturoi, rețetă din antichitate prezentată de British Museum / Prânzul simplu al unui agricultor

reteta, usturoi, btanza, grecia antica

Rețete vechi de mii de ani au supraviețuit până astăzi. Dacă vreți să luați o masă așa cum o făceau anticii, atunci ați putea încerca rețeta de brânză cu foarte mult usturoi prezentată de British Museum. Aceasta apare în poemul „Moretum”, uneori atribuit poetului latin Virgiliu, autorul „Eneidei”.

„Moretum” descrie prânzul simplu al unui agricultor.

Acest preparat nu este pentru cei slabi de inimă, deoarece conține foarte mult usturoi! Dar mâncarea este surprinzător de bună cu o pâine proaspătă și câteva măsline. Aceasta este o masă rustică simplă, pe care probabil că fermierii obișnuiți ar fi mâncat-o în antichitate.

Brânză cu foarte mult usturoi – 6 porții

Ingrediente:

  • 2 căpățâni de usturoi
  • 225 g de brânză Pecorino Romano
  • 1 mână mare de frunze de coriandru
  • 2 lingurițe mari de frunze proaspete de țelină tocate mărunt
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură de oțet de vin alb
  • 1 lingură de ulei de măsline

Mod de preparare:

Se decojește și se toacă grosier usturoiul. Se rade brânza. Tăiați grosier ierburile. Dacă amestecați manual, începeți cu usturoiul și sarea, apoi adăugați brânza și ierburile. Când aveți un amestec omogen, adăugați lichidele și amestecați bine.

Dacă folosiți un robot de bucătărie, adăugați toate ingredientele solide și procesați până când amestecul are o textură netedă, apoi adăugați lichidele.

Serviți cu o pâine crocantă ca gustare.

Citește și: Somon la grătar cu quinoa – rețetă sănătoasă de pește, recomandată de Jamie Oliver, pe care să o încerci la cina de Florii

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *