Consumul responsabil de bere nu mai este doar un slogan, ci o realitate, chiar și pentru industria berii. În 2023, producția de bere fără alcool a crescut cu 13,5% în țările Uniunii Europene. Conform datelor Eurostat, prezentate de ANSA, în același timp, față de 2022, producția de bere cu alcool a scăzut cu 5%. În total, țările UE au produs 32,5 miliarde de litri de bere cu alcool și 1,8 miliarde de litri de bere cu mai puțin de 0,5% alcool sau fără niciun conținut de alcool, pentru un total de 34,3 miliarde de litri, estimează Eurostat.
Producția de bere fără alcool a atins un total de 1,8 miliarde de litri, cu Germania ca principal producător. În Spania, în timpul acestei veri toride, se vorbește deja de succesul “cerveza sin ” (bere fără alcool). Conform unui raport al societății de consultanță Circana, în peninsula iberică s-a creat o nișă reprezentată de berea fără alcool, ce reprezintă 14% din consumul total de bere per capita. Supermarketurile spaniole vând 129 de milioane de litri pe an, generând aproape 229 de milioane de euro. Acest segment de piață a înregistrat o creștere de 2,7% în volumul vânzărilor și o creștere de 8% în buget.