Balkan Dad, sârbul cu maiou și scobitoare, celebru pe rețelele de socializare, vine în România ca să ne promoveze gastronomia și are nevoie de ajutor / Autorul și jurnalistul Cosmin Dragomir se oferă voluntar

balkan dad, romania, cosmin dragomir, milos nedeljkov Sursa foto: Instagram/balkandad

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru pe social media (aproximativ 800.000 de urmăritori pe Instagram și aproape 2 milioane pe TikTok), a anunțat că în toamnă vine în România și are nevoie de ajutor.

Balkan Dad face un tur al țărilor din regiune, dorind să promoveze gastronomia fiecărei țări, și are nevoie de un ghid care să îi fie alături în acele zile și să îi explice „cu ce se mănâncă gastronomia românească”.

Cosmin Dragomir, jurnalist de gastronomie, colaborator al G4Food, autor de cărți dedicate bucătăriei românești și unul dintre specialiștii români în bucătărie balcanică, s-a arătat disponibil să-i fie gazdă sârbului.

„De fiecare dată când apare o astfel de oportunitate de a ne promova gastronomia, îmi amintesc de episodul dezastruos cu Anthony Bourdain – No Reservation – și de fiecare dată sper să evităm greșelile din trecut. Aș fi bucuros, dar și onorat să aveți încredere în mine și să mă recomandați ca ghid. Tot ce trebuie să faceți e să dați tag contului meu de Instagram (cosmindragomir_gastroart) la videoul lui Balkan Dad”, spune Dragomir.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miloš Nedeljkov (@balkandad)

Cosmin Dragomir este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de gastronomie din România. A fondat Gastroart.ro și editura omonimă, a publicat volumele „Curatorul de zacuscă”, „Colecționarul de sarmale” și, împreună cu Adriana Sohodoleanu, „Dulce Românie”, o istorie a deserturilor de la noi.

Este coinițiator al Legii Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, gazda podcastului Amintiri Gustoase (cel mai longeviv și cel mai ascultat podcast gastronomic de la noi). Scrie constant pe weareromania.com, g4food.ro, eisberg.ro, gastroart.ro, zilesinopti.ro, mindcraftstories.ro, revistatomis.ro și cosmindragomir.ro.

Cosmin Dragomir

Anul trecut, împreună cu jurnalistul Cristian Iohan Ștefănescu, a petrecut mai multe luni în diferite țări din Balcani pentru un studiu regional de gastronomie comparată (proiect în curs de derulare). De curând, împreună cu alți experți în gastronomie, a lansat WeAreRomania.com – You are welcome!, un brand alternativ de promovare a gastronomiei românești.

A primit mai multe premii de excelență de la: Gault & Millau, Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, Asociația Națională a Jurnaliștilor de Turism, Webstock: (2021 – locul III Best Company Blog – Salata de vorbe pentru Eisberg: #simplyfresh; 2022 – locul II Best Branded Podcasts cu #amintirigustoase by Cronicari Digitali).

În prezent, colecționează exponate pentru un viitor muzeu al sarmalelor și lucrează la mai multe cărți: una dedicată specificurilor regionale de la noi, un volum dedicat gastronomiei balcanice, o enciclopedie universală a sarmalelor, o cercetare despre burta de vită și o alta despre slănina de porc.

Sursa foto: Instagram/balkandad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *