VIDEO | Alimentele care ne strică tenul / Medicul dermatolog Roxana Chelaru: „Ar trebui să consumăm o cantitate de carbohidrați cât mai mică procentual”

Alimente care ne strică tenul FOTO: G4Food

Roxana Chelaru, medic specialist dermatologie, a explicat în emisiunea Fântâna de sănătate, realizată de nutriționistul Tania Fântână, de ce și cum alimentele pe care le consumăm ne influențează aspectul pielii.

„Cred că factorul genetic nu trebuie omis, însă ceea ce mâncăm este ceea ce ne asigură o protecție în fața factorului genetic sau îl poate evidenția. Factorul genetic poate fi un motor important în călătoria noastră de sănătate a pielii, dar noi trebuie să fim trenulețul din spate care îl conducem corect. Genetica reprezintă undeva, conform studiilor, între 30-40% din traseul nostru de sănătate, iar restul este atribuit nutriției și stilului de viață sănătos și echilibrat – practic – factorilor de mediu. De asemenea, important este și stresul pe care îl putem sau nu-l putem controla”, a explicat ea.

Conform medicului, unele alimente sunt mai prietenoase cu pielea decât altele. Unele accelerează îmbătrânirea sau apariția unor probleme sau inflamație. „Probabil că toată lumea știe despre alimentele care au potențial antiinflamator. Știm în acest moment despre gluten, lactate, alcool, zahăr în toate formele lui, îmbrăcat sau nu în fructe sau alimente ultra-procesate. Acestea asigură, din păcate, un traseu nefericit al aspectului pielii și al sănătății”, a mai explicat ea.

Alimente care nu trebuie excluse în totalitate

Dar aceste alimente nu ar trebui excluse în totalitate, ci ponderea lor ar trebui să fie cât mai mică,  mai spun specialiștii.

„Ar trebui să ducem către o cantitate cât mai mică procentual carbohidrații, în toate formele lor, de la lactate, zahăr ultra-procesat, dulciuri, desert, tot ce înseamnă produse din acestea de panificație, mers la extrem cu ele sau a găsi acele tipuri din această categorie de de carbohidrați care sunt mai puțin dăunătoare sau care au mai puțini conservanți adăugați sau, eu știu, tot felul de alte substanțe care le fac așa irezistibile pentru noi. Panificația, din punctul meu de vedere, ar trebui interzisă. Dacă ne-am limita la ce putem face acasă în weekend, cred că ar fi ultra-suficient”, a mai spus ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *