Alge bio cultivate într-o mică fermă marină din Galicia, pe coasta Atlanticului/ Sunt cerute de bucătari de pe tot globul

alge Colaj G4Food/ Instagram

Luând o resursă care a rămas ascunsă sub mare și transformând-o într-o opțiune revoluționară pentru alimentație, a luat naștere Porto-Muiños, o mică firmă de conserve din Galicia, cu vocație internațională, specializată în alge de producție ecologică. Printr-o abordare inovatoare, a reușit să aducă toată savoarea și bogăția Atlanticului în cele mai bune rețete gastronomice. „A inova este modul nostru de a simți marea și viața”, spun reprezentanții firmei, pentru ABC. „Suntem producători artizani  și ne dedicăm în special algelor, ‘legumelor mării’”, explică Antonio Muiños.

Inovație și tradiție familială pentru a aduce pe masă toată savoarea Atlanticului

Răsăritul îmbracă în culori apele Atlanticului. Briza marină inundă plămânii cu viață și energie. Sunetul valurilor este abia perceptibil la această oră. În acest peisaj de vis, cu marea ca scenă, lucrează Antonio și Rosa, alături de copiii lor, Xandra și Antón, care reprezintă a doua generație a afacerii. Cu coșuri albe, labe de scafandru și măști de scufundare, ei au fondat singura companie din Spania care cultivă alge bio,  direct în mare.

Porto-Muiños studiază și promovează caracteristicile algelor care pot fi percepute prin simțuri: gustul, mirosul, textura și culoarea, evidențiind atracția senzorială și beneficiile nutriționale ale „legumelor mării”. Aceasta este misiunea unui proiect familial dedicat producției ecologice de alge și altor produse marine din Galicia, cum ar fi conservele de icre de arici de mare, ficatul de pește-lanternă, midii cu alge sau infuziile din alge.

„Marea este echilibru, iar asta vrem să transmitem în modul nostru de a lucra în fiecare zi”, afirmă Antonio Muiños, care administrează afacerea împreună cu soția sa Rosa.

Ce e important de știut despre firma care cultivă alge și fondatorii săi

  1. În cultivarea algelor nu se folosesc pesticide sau fungicide.
  2. Tot mai multe restaurante introduc algele în meniurile lor.
  3. Înainte de a comercializa alge, Antonio și Rosa cultivau ciuperci.

Când au început să lucreze cu alge în 1998, decizia lor părea nebunească. Totuși, după decenii de muncă și inovație, Porto-Muiños este acum un reper gastronomic. Algele, apreciate de bucătari renumiți precum Ferran Adrià, Arzak și Aduriz, adaugă rețetelor arome și nuanțe neașteptate. „Este un drum absolut pasionant”, spune Antonio.

Produsele Porto-Muiños au certificări ecologice europene și sigiliul internațional V-Label, pentru produse vegane și vegetariene. Producția lor manuală, regulată și sustenabilă protejează litoralul, iar scufundările pentru recoltare se fac doar în zone autorizate.

De-a lungul timpului au primit și numeroase premii

  • Certificatul de IMM inovatoare, acordat de Ministerul Științei și Inovației din Spania.
  • Premiul „Gastroactitud” pentru angajamentul față de natură.
  • Premiul pentru cel mai inovator gust la Forumul Gastronomic de la Santiago, pentru sosul chimichurri cu alge.

Mai mult decât o companie, mica fermă de alge este un exemplu de armonie între inovație și respect pentru natură, oferind produse unice și sustenabile care aduc pe masă esența pură a Atlanticului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *