Agricultura românească e puternică! Familia Ionuț din județul Cluj vinde zilnic lapte și brânzeturi proaspete la cele trei magazine închiriate în oraș

Agricultura românească e puternică! Familia Ionuț din județul Cluj vinde zilnic lapte și brânzeturi proaspete la cele trei magazine închiriate în oraș Agricultura românească e puternică! Familia Ionuț din județul Cluj vinde zilnic lapte și brânzeturi proaspete la cele trei magazine închiriate în oraș

”Pe soțul meu, Ioan, l-am cunoscut când vindeam la tarabă brânza obținută în gospodăria părinților mei. Ai lui erau tot crescători de animale și vindeau ca mine în piață. De când ne-am căsătorit, de 20 de ani, muncim împreună în ferma noastră, nu ne-am ocupat cu altceva. Avem patru copii, băiatul cel mare a împlinit 21 de ani, o fată are 20 de ani, cealaltă 14 ani, iar băiatul cel mic are un an și jumătate. Cei mari sunt și ei implicați în agricultură, ceilalți calcă pe urmele nostre. ”Creierul” întregii afaceri este soțul meu, el gândește și planifică totul, noi suntem ajutoarele lui”, îmi mărturisește Ana Ionuț.

Ana și Ioan Ionuț

Familia Ionuț crește sute de oi din rasa Țurcană, 50 de vaci din rasa Bălțată Românească, din care 20 sunt mulgătoare. Totodată, fermierii lucrează peste 200 de ha de teren agricol, pentru a asigura animalelor baza furajeră ( cereale, lucernă, etc. ). Nu au accesat fonduri europene, utilajele le-au achiziționat în leasing.

Ana este băcița fermei. Zilnic, în punctul de procesare ajung de la văcuțe 300 de litri de lapte. 150 de litri sunt ambalați în sticle de 1 l de unică folosință, iar 150 de litri sunt trasformați în brânzeturi. Oile nu sunt încă mulse. Laptele este rezervat în totalitate mieilor, care trebuie îngrășați înainte de Paște.

Zilnic, din Valea Chintăului mașina frigorifică transportă laptele și brânzeturile la magazinele închiriate de familia Ionuț în piețele Mărăști, Gheorghieni și Zorilor din Cluj-Napoca.

produse de la ferma Ionuț/facebook

Potrivit informațiilor postate pe pagina de facebook ”Ferma familiei Ionuț”, produsele și prețurile sunt acestea:
”Lapte de vacă: 10 lei/2 litri (în sticlă de unică folosință)
Telemea proaspăta de vacă: 24 lei/kg
mixtă: 25 lei/kg
Caș proaspăt: 30 lei/ kg
Brânză de burduf: 34 lei/kg”

”Avem deocamdată clienți, chiar dacă unii și-au mai făcut stocuri de telemea maturată și de brânză de burduf. Nu știu ce va fi mai departe. Mie îmi e teamă” și-a exprimat Ana îngrijorarea cu privire la evoluția pandemiei de covid 19.

Agricultura românească e puternică! Familia Ionuț din județul Cluj vinde zilnic lapte și brânzeturi proaspete la cele trei magazine închiriate în oraș

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *