Curiozități agrifood: Doar circa un sfert din producția mondială de struguri este destinată consumului direct

G4FOOD Curiozități agrifood2 colaj media g4food.ro

Cea mai mare parte a strugurilor produși la nivel mondial este utilizată pentru vinificație și doar circa o treime sunt destinați consumului direct.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Statisticile oficiale arată că, în special în Italia, Franța și Spania, un procent de aproape 75% din totalul producției de struguri merg către instalațiile de vinificație. Totodată, circa un sfert din producție sunt strugurii de masă destinați consumului, aceste soiuri fiind caracterizate de struguri mari, cu coajă subțire și foarte dulci.

Un procent foarte mic, de circa 2-3%, este uscat pentru a produce stafide.

Aceste procente variază ușor de la un continent la altul, pe continentul american și în Asia producția pentru consum direct fiind ceva mai mare.

În cifre absolute, producția de struguri destinați vinificației, conform unor estimări din sector, depășește ca medie anuală nivelul a 50 de milioane de tone, la nivel mondial, în timp ce producția de masă este undeva sub nivelul a 20 de milioane de tone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *