VIDEO | Două ingrediente care transformă orezul alb într-un superaliment / O nutriționistă recomandă lintea și quinoa

Doua ingrediente care transforma orezul alb intr un preparat plin de fibre Sursa foto: Pexels

Adăugarea de linte și quinoa în orezul alb crește conținutul de proteine și fibre din preparat. Nutriționista Kylie Sakaida susține, potrivit eatingwell.com, că adăugarea acestor două ingredient în orezul alb face ca preparatul să devină mai sănătos.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Orezul alb, sursă rapidă de carbohidrați, se digeră ușor și îți dă energie

Schimbările mici, cum ar fi adăugarea de linte, pot face mesele mai sățioase și mai nutritive, fără a pierde din savoare.  Când vine vorba de planificarea unor mese sănătoase, orezul alb are uneori o reputație nemeritată. Deși se crede, adesea, că orezul brun este „mai sănătos”, orezul alb are propriile sale beneficii. Este o sursă rapidă de carbohidrați și energie, se digeră ușor, este reconfortant și accesibil. Acum, orezul alb devine viral pe TikTok, datorită nutriționistei Kylie Sakaida, care împărtășește idei pentru o alimentație sănătoasă pe platformă prin seria „Realistic Nutrition Tips”.

Orezul cu linte și quinoa are 44 g de proteine și 30 g de fibre

Într-un videoclip TikTok care a adunat milioane de vizualizări și sute de mii de aprecieri și distribuiri, Sakaida dezvăluie metoda ei preferată pentru a îmbunătăți profilul nutritiv al umilului orez alb. „Dacă îți place orezul alb, dar vrei să crești aportul de fibre și proteine,” spune ea în clip, „atunci fă acest orez care conține 44 de grame de proteine și 30 de grame de fibre”. Valorile oferite de Sakaida sunt pentru întreaga rețetă. Noi am calculat că o porție de o jumătate de cană oferă 4,5 grame de fibre și 2 grame de proteine.

@nutritionbykylie How to make a whole meal in your rice cooker (part 3) Recipe: – Mix together 2 tbsp soy sauce + 1 tbsp oyster sauce + 1/2 tbsp honey + 1 tbsp water + 2 clove of minced garlic + 1/2 tsp black pepper – Slice 6 oz of sliced beef (I used sirloin) and add to marinade. Set aside. – Wash 1 cup of rice and add 1 cup of water. – Add 1/2 diced yellow onion, 1/2 c diced carrots, 1/2 c diced bell pepper, and 1/2 c frozen corn. – If you want the dish to be more “authentic”, you can add a little butter (~1 tbsp) – Turn rice cooker on. – Optional: Add sliced green onions #ricecookermeal #easymeal #onepotmeal #salmonricebowl ♬ original sound – Kylie Sakaida MS, RD

Cum prepari orez alb cu linte și quinoa

Nu doar că acești indicatori nutriționali sunt impresionanți, dar rețeta de orez alb propusă de Sakaida pare și extrem de ușor de făcut. Necesită doar trei ingrediente – pe care cel mai probabil le ai deja în cămară – și nu implică mult efort, deoarece se face în orezar, nu pe aragaz.

„Mai întâi, adaugă o cană de orez alb în vas, împreună cu o jumătate de cană de linte și o jumătate de cană de quinoa. Spală și clătește ca de obicei, apoi adaugă aproximativ trei căni de apă și pune vasul pe foc”, explică ea.

La final vei obține un orez alb cu o textură frumoasă, o culoare apetisantă și un gust delicios.

Orezul alb cu linte și quinoa, o variantă nutritivă pe care o poți folosi și la ardei grași umpluți

Sakaida spune că rețeta este „perfectă pentru cei care vor să îmbunătățească valoarea nutritivă a meselor fără prea mult efort sau fără a modifica prea mult gustul.”

Această rețetă bogată în proteine și fibre este ideală pentru preparatele de tip meal-prep sănătoase, cum ar fi bolurile cu legume și proteine, sau ca garnitură lângă preparate precum carnea de pui. De asemenea, amestecul ar fi minunat pentru umplut ardei grași. Este perfectă de pregătit la începutul săptămânii și de păstrat în frigider pentru a adăuga rapid fibre și proteine la orice masă. În plus, Sakaida spune că este și foarte gustoasă.

„Alimentația sănătoasă nu trebuie să fie un proces radical”, spune dieteticiana la finalul videoclipului. Nu trebuie să renunți complet la orezul alb sau să înlocuiești totul cu conopidă doar ca să mănânci sănătos. „Uneori e vorba doar de mici adaosuri precum lintea și quinoa, care pot face o masă mult mai sățioasă, hrănitoare și satisfăcătoare”, explică nutriționista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *