Obiceiul nr. 1 pe care ar trebui să îl adopți pentru a slăbi, potrivit unui nutriționist: Să mănânci mai des

o femeie mananca Sursa foto: Freepik / Drazen Zigic

Slăbirea durabilă este adesea o călătorie printr-un labirint de sfaturi contradictorii, dar o strategie surprinzător de eficientă este să mănânci mai des, în loc să mănânci mai puțin, transmite EatingWell.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Principiul de bază se axează pe prevenirea senzației de foame extremă, care duce adesea la supraalimentare și la alegeri alimentare nesănătoase, potrivit dieteticianului Natalie Rizzo. Când îți permiți să devii prea flămând, nevoia primară a corpului tău de hrană poate prevala asupra celor mai bune intenții ale tale, determinându-te să „jefuiești frigiderul și să mănânci o lingură de unt de arahide, o mână de chipsuri, un biscuit și orice altceva îți cade în mână”. Acest lucru poate duce la consumul a sute de calorii înainte ca creierul tău să semnaleze senzația de sațietate.

Cercetările sugerează chiar că săritul peste micul dejun sau cină poate crește riscul de supraponderalitate sau obezitate.

Strategii pentru o slăbire durabilă

Pentru a combate acest lucru, trebuie să adopți câteva obiceiuri cheie, potrivit lui Rizzo. În primul rând, acordă prioritate meselor frecvente pe parcursul zilei. Deși deficitul caloric este esențial pentru pierderea în greutate, menținerea unor ore de masă constante, poate la fiecare trei-patru ore, te poate împiedica să ajungi într-o stare de foame excesivă.

Un studiu a descoperit chiar că „stabilirea și respectarea unui program specific pentru micul dejun, prânz și cină poate spori succesul în pierderea în greutate”.

În al doilea rând, fă din proteine piatra de temelie a dietei tale. Proteinele sunt foarte sățioase și joacă un rol crucial în menținerea țesutului muscular care arde calorii în timpul pierderii în greutate. Acestea „cresc hormonii care semnalează sațietatea, în timp ce scad hormonii care induc foamea, astfel încât consumul suficient de proteine poate reduce aportul alimentar în timp”.

Încearcă să incluzi proteine în fiecare masă și gustare. În cele din urmă, concentrează-te pe crearea de mese echilibrate, mai degrabă decât pe restricționarea drastică a întregilor grupe de alimente.

În timp ce unele diete la modă recomandă reducerea extremă a carbohidraților sau a grăsimilor, cea mai eficientă abordare este un plan alimentar echilibrat și sănătos, care să se potrivească preferințelor tale alimentare. Carbohidrații din alimentele integrale, alături de proteinele slabe și grăsimile sănătoase, furnizează nutrienți esențiali și fibre, contribuind la senzația de sațietate și la controlul general al greutății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *