Rubarbăr fierbinte și acră cu pui / Această rețetă are o combinație atât de uimitoare de arome

rubarbar cu pui Sursa Foto: Food.com

“Această rețetă are o combinație atât de uimitoare de arome. Se bazează foarte vag pe o rețetă a lui Jamie Oliver, dar acum este foarte diferită. Coriandrul proaspăt este absolut esențial.” – Food.com

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente: 12

Porții: 2

Pașii de urmat:

  • reîncălziți cuptorul la 180°C.
  • Puneți bucățile de pui într-o caserolă.
  • Amestecați toate ingredientele pentru marinată (de la rubarbă până la ghimbir) într-un bol, apoi turnați-le peste pui. Se amestecă împreună.
  • Puneți în cuptor și coaceți timp de aproximativ 45 de minute sau până când puiul este bine fiert. Verificați-l de câteva ori în timpul gătitului, deoarece s-ar putea să fie nevoie să îl amestecați pentru a nu se mai lipi.
  • Chiar înainte ca puiul să fie fiert, fierbeți apă într-o cratiță și gătiți tăițeii.
  • Scurgeți tăițeii, serviți și puneți puiul și sosul peste ei. Adăugați o cantitate generoasă de coriandru proaspăt deasupra și o jumătate de lămâie verde alături.

Ingrediente:

  • 2 piepturi de pui, tăiați în bucățele
    marinată
  • 200 g rubarbă, tăiată mărunt
  • 150 ml apă
  • 2 linguri de miere lichidă
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 căței de usturoi, curățați și zdrobiți
  • 1 ardei iute roșu uscat
  • 1 linguriță de pudră de cinci condimente chinezești
  • 1 linguriță de ghimbir uscat
  • 150 g tăiței uscați
  • coriandru proaspăt
  • 1 lămâie verde

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *