Vrei un desert simplu și rapid pe care să-l poți savura fără sentimentul de… vinovăție că adaugi calorii multe și riști să te îngrași? Poți alege, potrivit addsomeveg.com, înghețata de căpșuni fără zahăr, o rețetă simplă și rapidă, vegană și delicioasă, realizată din doar trei ingrediente.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Înghețata de căpșuni, fără zahăr sau îndulcitori, poate deveni unul dintre deserturile tale preferate, mai ales pe timp de vară. Poți înlocui porțiile de fructe din meniul tău cu această înghețată și, în același timp, poți experimenta și senzația de răsfăț, deși este un desert sănătos, fără zahăr.
O poți prepara și cu banana și pudră de cacao, dar vedeta verii rămâne tot cea de căpșuni.
Căpșunile sunt ușoare, proaspete și în mod natural foarte dulci, ceea ce le face perfecte pentru acest desert înghețat.
Beneficiile înghețatei de căpșuni, vegană și fără zahăr
Beneficiile suplimentare ale înghețatei de căpșuni fără zahăr: este vegană (fără iaurt, lapte, frișcă sau ouă), aproape instantanee (doar puțină blenduire), foarte ieftină și bogată în nutrienți (fructele destinate congelării necesită adesea mai puține pesticide, deci nu trebuie să te îngrijoreze dacă nu sunt bio, și sunt congelate la momentul optim al prospețimii, păstrându-și vitaminele și calitățile unui fruct proaspăt cules).
Dacă nu e destul de dulce pentru gustul tău, poți adăuga câteva picături de stevia lichidă și să reduci treptat cantitatea. Pentru un plus de aromă, poți adăuga puțin piper negru măcinat grosier (dar nu e pe gustul tuturor). Poți schimba căpșunile cu alte fructe de pădure sau fructe congelate. Dacă nu ești vegan sau nu ai intoleranță la lactoză, poți folosi și lapte, iaurt sau frișcă obișnuită în locul laptelui de cocos.
Nu există o rețetă mai simplă de-atât, așa că nu ezita s-o prepare pe toată durata verii și nu numai!
Înghețată de căpșuni, cu doar trei ingrediente, fără zahăr adăugat
Timp de preparare: 5 minute
Această înghețată vegană, fără zahăr și fără îndulcitori, cu căpșuni, folosește doar trei ingrediente și este ieftină, plină de nutrienți, sănătoasă și delicioasă! Poți să te joci cu aromele sau s-o păstrezi simplă. Este gata în câteva minute și e o plăcere pentru toată familia.
Ingrediente pentru înghețata vegană de căpșuni
- 300 g (2 căni) căpșuni congelate
- 2 lingurițe extract de vanilie fără zahăr
- 8–10 linguri (aproximativ 125 ml / ½ cană) lapte de cocos (din conservă, integral)
- Opțional, puțin de piper negru, măcinat grosier
Instrucțiuni de preparare pentru înghețata vegană de căpșuni
Amestecă toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau blender, până obții o compoziție omogenă (poate fi nevoie să oprești aparatul de câteva ori ca să răzui marginile bolului), adăugând puțin lapte de cocos în plus, dacă este necesar, pentru omogenizare. Servește imediat, ca înghețată moale, sau congelează în forme de cuburi de gheață și blenduiește din nou înainte de servire.