În zilele caniculare este important să te hidratezi bine, iar apa ar trebui să fie băutura de bază ori de câte ori este posibil. Totuși, din când în când, ne putem răsfăța și cu băuturi mai apetisante, precum această limonadă de căpșuni. Mai ales în zilele de weekend, o carafă de limonadă „colorată” cu căpșuni va fi sigur pe gustul familiei reunite.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ingrediente
3 lămâi, preferabil bio
150 de gr de căpșuni bine coapte și parfumate
1 l de apă (500 ml apă + 500 ml gheață)
100 de gr de zahăr (poți înlocui cu sirop de agave, arțar, ștevie, miere sau sa nu pui deloc).
Preparare limonadă cu căpșuni
Taie lămâile și stoarce-le bine. Spală căpșunile, îndepărtează-le codițele verzi și taie-le în bucăți.
Pune-le, împreună cu sucul de lămâie, apa și zahărul, în vasul unui blender.
Mixează până când căpșunile sunt bine zdrobite.
Toarnă totul într-o carafă de sticlă și adaugă gheața (câteva cuburi) și eventual frunze de mentă și căpșuni întregi pentru decor.
Pentru o granita, după ce ai terminat de mixat limonada de căpșuni, pune gheața în blender și mai mixează până obții textura corectă.