Mic dejun estival. Pancakes de dovlecei, alternativa mai elaborată la clasicele felii de dovlecei pané

Mihaela Găneț 3 iunie 0 comentarii 2964 vizualizări
pancakes-de-dovlecei-alternativa-la-dovlecei-pane-bune-la-orice-masa foto: freepik.com

Le putem spune pancekes, le putem spune fritters, sunt undeva la intersecția acestor două tipuri standard de preparate. Se prepară simplu din dovlecei rași și sunt o variantă mai elaborată a dolvleceilor pané pentru că permit mai multe adaosuri nutritive sau aromatice în compoziție. Cu greu am putea adăuga brânzeturi în compoziție atunci când preparăm dovleceii pané. Dar dacă îi radem, compoziția devine mult mai versatilă, pe lângă obișnuitele făină, ouă și lapte sau apă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Putem, de exemplu, adăuga brânzeturi rase, felii mici de măsline, roșii deshidratate, ceapă sau usturoi, ierburi aromatice, sau chiar mai multe ouă decât e nevoie, pentru a spori concentratul proteic. La fel cum nu ne oprește nimeni să adăugăm semințe nutritive în compoziție, cum ar fi cele de dovleac, floarea soarelui, susan, in, chia, quinoa etc.

Odată preparate, sunt ideale la micul dejun dar pot fi luate și la pachet sau consuma pe post de gustare între mesele principale. Alături de o supă sau de o salată, completează un meniu pentru prânz sau cină.

Crocante la exterior și moi la interior, se prepară rapid și au mare succes și în rândul copiilor, care de multe ori refuză legumele. Cea de mai jos este o rețetă standard, care poate fi ușor modificată în funcție de preferințe și ingrediente la dispoziție. Cu condiția să aibă o consistență similară.

Ingrediente pentru 4 porții medii de pancakes de dovlecei

  • 250 g dovlecei

  • 1 ou

  • 100 g făină 00

  • 100 ml apă minerală carbogazoasă

  • 1 lingură parmezan ras

  • sare și piper după gust

  • ulei – se coc în tigaia unsă cu ulei

Procedeu

Pentru a pregăti aceste pancakes de dovlecei e nevoie de un aluat moale pe bază de ouă, făină și apă minerală carbogazoasă. Peste care se adaugă dovleceii rași. În loc de lapte este preferabilă în cazul dat apa carbogazoasă pentru că în final vom avea un preparat mai aerat, dată fiind greutatea specifică a compoziției.

Odată spălați și curățați dovleceii, se rad pe răzătoarea mare.

Se lasă câteva minute într-o strecurătoare cu puțină sare.

În timp ce se scurg, batem în-un bol de lucru oul, peste care adăugăm piperul și apa care s-a scurs de la dovlecei.

Batem cu furculița sau cu un tel, apoi adăugăm făina și parmezanul.

Peste ele adăugăm apa amestecând energic. La final, și dovleceii rași.

Se încălzește o lingură de ulei într-o tigaie și se coc în maniera obișnuită a unor pancake. Adică ceva mai groase dar mai mici ca diametru decât clătitele de inspirație franceză.

Se coace fiecare preț de circa 1 minut pe fiecare parte, până se umflă puțin și capătă culoare arămie.

Se scot pe hârtie absorbantă și se consumă calde. La micul dejun, merge perfect cu iaurt alături.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *