Snack pe bază de carne şi turtă dulce cu plante medicinale, jeleuri cu probiotice și ciocolată fără zahăr, printre produsele realizate de studenții de la USAMV Cluj

Jeleuri cu probiotice, realizate de studenții USAMV Cluj Sursa foto: USAMV Cluj-Napoca

Peste 50 de lucrări de licenţă inovatoare vor fi prezentate de studenţi la Festivalul Alimentului, organizat de USAMV Cluj-Napoca, în 30 mai, transmite Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Printre produsele prezentate de studenţi se numără ciocolata fără zahăr, bere cu melatonină, jeleuri cu probiotice, Snack pe bază de carne şi turtă dulce cu plante medicinale.

„Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca organizează, în 30 mai 2025, cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Alimentului, un eveniment de referinţă dedicat inovaţiei alimentare, care aduce în prim-plan creativitatea şi competenţele practice ale studenţilor din anii terminali de la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor.

La Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate, festivalul va reuni peste 50 de produse alimentare inovatoare, dezvoltate în cadrul lucrărilor de licenţă, şi care vor fi grupate în patru secţiuni: produse din carne, produse lactate, produse de panificaţie, patiserie şi zaharoase, respectiv băuturi şi produse diverse (miscellaneous)”, se arată într-un comunicat trimis, luni, de USAMV Cluj-Napoca.

Printre conceptele remarcabile ale acestei ediţii se numără PurpleDogs – snack pe bază de carne; – CraftBeer Bites – cârnăciori artizanali pentru bere cu afine; CrenVital – crenvurşti proteici din carne de vită Black Angus; Pink Kefir şi GoldenChill LactoFree – produse lactate funcţionale şi fără lactoză; Brioşe cu Ganoderma şi Turtă dulce cu plante medicinale – creaţii din secţiunea panificaţie; CHOCOLINA – ciocolată fără zahăr, Zefir artizanal sau Produs tartinabil cu smochine şi rubarbă din categoria patiserie şi zaharoase; Bere cu melatonină, Hidromel cu gutui, Cidru cu ananas. De asemenea, la categoria “Miscellaneous” vor fi prezentate batoane proteice vegane, Bomboane gumate cu micoproteine, Snack Brocco Bites, Oxibar sau Jeleu funcţional cu probiotice, CajuCult – alternativa vegană cu putere probiotică.

„Evenimentul are ca scop promovarea cercetării aplicate şi a spiritului antreprenorial în rândul studenţilor, dar şi crearea unei punţi între mediul academic şi industrie. Ediţia din acest an este una de maturitate, în care accentul se pune pe transferul tehnologic al cercetărilor aplicative către partenerii din industrie, transfer ce valorifică proiectele inovative ale studenţilor. Îi felicităm pentru pasiune şi implicare, iar celor 20 de parteneri care ne sunt alături la ediţia din 2025 le aducem calde mulţumiri”, declară, citată în comunicat, decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, prof. dr. Elena Mudura.

Lucrările inovatoare ale studenţilor vor fi evaluate de patru jurii diferite, în conformitate cu cele patru secţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *