Toast cu brânză de vaci, ton și frunze de rucola. Un mic dejun complet nutrițional și gata în cinci minute

un mic dejun rapid cu ton si multe frunze de rucola foto: freepik.com

Un toast gustos este de multe ori o idee salvatoare dimineața în viteză, iar dacă pâinea este una de calitate, misiunea este pe jumătate îndeplinită. Completând apoi cu proteine sănătoase și o parte vegetală împortantă, avem micul dejun complet.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

O combinație ideală de proteine pentru dimineață poate fi cea de brânză de vaci cu ton din conservă, și peste ambele merg foate bine frunzele de rucola, cu cât mai multe cu atât mai bine. Dacă pentru unii gustul poate fi considerat ușor prea picant, e suficient să fie amestecată cu orice mix de salată din comerț sau din grădină.

Ingrediente pentru 4 porții de toast cu ton și rucola

4 felii mari de pâine integrală sau de secară

200 g ton în ulei, la conservă

100 g brânză de vaci

2 mâini bune de rucola

sare, piper, ulei de măsline

Procedeu

Prăjim rapid feliile de pâine în toaster.

Presărăm pe fiecare felie câteva picături de ulei de măsline, încercând să-l distribuim cât mai uniform.

Amalgamăm rapid brânza de vaci cu puțină sare și puțin piper. Ungem cu ea feliile de pâine, făcând-o să adere cât mai bine.

Scurgem bine tonul din conservă și îl desfacem bucăți nici prea mari, nici prea mici.

Prăsăm bucățelele de ton peste brânza cu care am uns pâinea.

Adăugăm pe fiecare dintre feliile astfel preparate frunze de rucola, într-o cantitate absolut după preferință.

Acest toast merge foarte bine dimineața în combinație cu un suc fresh de portocale, cu un măr sau o pară.

Dacă nu avem alte idei pentru masa de prânz, aceeași combinație de ingrediente se poate adăuga și între două felii de pâine pe care le suprapunem într-un sandviș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *