Prințesa de Wales își începe diminețile cu un smoothie verde, bogat în nutrienți, preparat din șapte ingrediente simple, dar recunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate. Departe de clasicele alegeri britanice, precum cafeaua sau ceaiul negru, Kate Middleton ar prefera o băutură verde, energizantă și plină de antioxidanți, conform express.co.uk.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Rețeta smoothie-ului conține varză kale, spanac, salată romană, coriandru, afine, pudră de spirulină și o linguriță de pudră de matcha. Prepararea este foarte simplă: toate ingredientele se toacă și se pun în blender, în cantitățile dorite, până când se obține consistența preferată.
Pentru cei care nu sunt familiarizați cu spirulina, aceasta este o algă albastru-verzuie, considerată superaliment, datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale, antioxidanți și proteine. Potrivit site-urilor de specialitate, spirulina poate ajuta la reducerea inflamațiilor, reglarea glicemiei și menținerea unui nivel sănătos al colesterolului.
Includerea acestor ingrediente în dietă poate „contribui pozitiv la nivelul colesterolului”
Matcha este o pudră fină, obținută din frunze de ceai verde japonez. Este bogată în antioxidanți și vitamine, fiind folosită atât pentru prepararea clasicului ceai matcha, cât și în rețete de patiserie și gătit.
Nutriționista Helen Bell, de la Help & Advice, a explicat pentru Mirror de ce această băutură este considerată atât de benefică, chiar dacă unii o numesc în glumă „apă de iaz”, din cauza culorii și texturii.
Helen Bell a declarat: „Din experiența mea, termenul de «superaliment» este adesea folosit în exces, dar în general se referă la alimente bogate în nutrienți, care sunt benefice pentru sănătate și starea de bine. În smoothie-ul lui Kate, mai multe ingrediente pot fi considerate superalimente. De exemplu, kale, spanacul și spirulina sunt pline de vitamine, minerale și antioxidanți. Afinele sunt un alt exemplu, cunoscute pentru conținutul lor ridicat de antioxidanți. Matcha, un tip de ceai verde, este recunoscut pentru concentrația sa de catechine, care sunt antioxidanți naturali”.
Ea a mai precizat că includerea acestor ingrediente în dietă poate „contribui pozitiv la nivelul colesterolului”. Legumele cu frunze verzi, cum sunt kale și spanacul, sunt în mod special apreciate pentru capacitatea lor de a reduce „nivelul colesterolului rău (LDL)”.
Pe lângă o alimentație echilibrată, Prințesa Kate a vorbit deschis, în ultima vreme, despre efectele benefice pe care le are timpul petrecut în natură, mai ales după ce a fost diagnosticată cu cancer. Recent, pe canalele de social media ale Palatului Kensington a fost publicat un videoclip cu ocazia Săptămânii Conștientizării asupra Sănătății Mintale, în care este evocată primăvara și renașterea naturii.
Vezi această postare pe Instagram
O postare distribuită de The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)