Sucul de portocale: Bun sau „rău”? / Experți: Când vine vorba de portocală sfatul este: mâncați-o, nu o beți!

suc de portocale, beneficii, dinti, portoccale

Pentru multe gospodării din întreaga lume, sucul de portocale face parte din rutina de dimineață. Băutura include vitamina C, potasiu și acid folic, dar este, de asemenea, plină de zahăr și acid citric.

Publicația Huffington Post a discutat cu mai mulți experți în sănătate și nutriție pentru a vedea care sunt efectele sucului de portocale asupra organismului.

Cât de sănătos este sucul de portocale pentru tine, din punct de vedere nutrițional?

Sucul de portocale nu este un superaliment, în niciun caz. „Nu aș spune că sucul de portocale este rău pentru organism. Este o sursă de nutrienți esențiali”, a declarat Heidi McIndoo, dietetician autorizat. „Cu toate acestea, la fel ca majoritatea lucrurilor, atunci când este consumat în cantități mari, poate duce la rezultate nesănătoase”, a adăugat ea.

Este important să fiți atenți și la ceea ce scrie pe etichetă, a mai spus McIndoo.

Este sucul de portocale o băutură sănătoasă?

„Deși mulți oameni consideră că sucul de portocale este o băutură sănătoasă, îi sfătuiesc pe cei care vor să slăbească și să își scadă glicemia să stea departe de el”, a declarat Maggie Bell, dietetician autorizat.

Și în timp ce eticheta „fără adaos de zahăr” poate fi corectă, există o mulțime de zahăr natural în sucul de portocale. USDA spune că o porție de 227 g de suc de portocale conține aproximativ 20 de grame de zahăr, echivalentul a aproape 5 lingurițe.

Având în vedere cantitatea mare de zahăr pe care o include sucul de portocale, nu este de mirare că poate contribui la creșterea în greutate.

„Dacă aveți ca obiectiv nu doar scăderea în greutate, dar și menținerea unei greutăți sănătoase pe termen lung, consumul de suc de portocale poate fi unul dintre mulții vinovați vicleni care vă sabotează progresul”, a declarat Rich Taylor-Wellington, antrenor de fitness.

Nu este cea mai bună opțiune nici pentru dinții tăi

Se știe de mult timp că citricele conțin acid citric, care ne deteriorează smalțul dinților, iar sucul de portocale nu este diferit.

„Sucul de portocale este o dublă lovitură pentru dinți: Are un conținut ridicat de zahăr și este acid”, a declarat Elizabeth V. Simpson, medic dentist.

„Cu cât pacienții beau băuturi acide mai mult timp, cu atât efectele sunt mai grave”, a mai spus ea.

Deci, care este cel mai bun mod de a vă bucura de o portocală?

Pe scurt: mâncați-o, nu o beți.

Atât McIndoo, cât și Taylor-Wellington sunt de acord că fibrele unei portocale vă vor ajuta să vă simțiți mai sătui, așa că, în loc să consumați mai multe portocale care se găsesc într-un pahar de suc de portocale, veți mânca probabil doar una.

Iar dacă pur și simplu trebuie să o bei, fă-o cu moderație și urmărește-ți consumul pentru a nu exagera. Când vine vorba de protejarea dinților, Simpson recomandă să bei sucul de portocale cu un pai, reducând astfel contactul cu smalțul.

Sursa foto: Sheftsoff | Dreamstime.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *