Ai rămas cu carne de miel în congelator după Paște? 1 Mai e momentul perfect să o transformi într-un festin / Frigărui de miel cu ceapă în sos de muștar, rețetă reinterpretată de Sean Brock

Frigărui de miel cu sos de capă marinată în muștar FOTO: foodandwine.com

Grătarul de 1 Mai e ocazia ideală să dai o nouă viață bucăților de carne de miel pe care le-ai păstrat în congelator de la sărbători. În loc de clasicele mici sau cârnați, încearcă o rețetă inspirată din tradițiile culinare senegaleze, reinterpretată de chef-ul american Sean Brock la foodandwine.com. Aceste frigărui de miel, servite cu ceapă în sos de muștar, sunt suculente, ușor de preparat și pline de savoare.

Ingrediente

– 120 ml oțet alb distilat
– 120 ml muștar Dijon
– 1/2 lingură nectar de agave (sau miere)
– 1 ceapă galbenă, tăiată fin (aprox. 150 g)
– Sare grunjoasă
– Piper alb proaspăt măcinat
– 1 lingură ulei de arahide (sau alt ulei vegetal), plus extra pentru grill
– 900 g pulpă de miel, curățată de grăsime și tăiată cuburi de 2–3 cm
– Piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

  1. Într-un bol mediu, amestecă oțetul cu muștarul și nectarul de agave. Adaugă feliile de ceapă și asezonează cu sare și piper alb. Lasă la marinat cel puțin 30 de minute.

  2. Încinge grătarul sau o tigaie grill și unge grătarul cu puțin ulei.

  3. Într-un bol mare, amestecă bucățile de miel cu o lingură de ulei de arahide. Asezonează bine cu sare și piper negru.

  4. Înfige bucățile de carne pe 8 frigărui (din metal sau lemn, înmuiate în apă).

  5. Gătește frigăruile pe grătar, la foc mediu, întorcându-le din când în când, până când carnea este rumenită și ușor crocantă pe margini – aproximativ 6–7 minute pentru un grad mediu de gătire.

  6. Servește frigăruile fierbinți, alături de ceapa marinată în muștar.

Sugestie de servire

Ceapa în sos de muștar se poate pregăti cu până la 2 zile înainte și se păstrează în frigider într-un recipient închis ermetic.

Recomandare de băutură: O bere ambră, cu note de nuci, se potrivește perfect cu aroma intensă a cărnii la grătar.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *