Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 21-27 aprilie/ Refolosim mâncarea rămasă și alegem preparate mai lejere după excesele alimentare de Paște

meniu saptamanal Foto: G4Food

Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești mâncarea pe câteva zile sau o săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.

Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.

Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 21-27 aprilie. Venind după excesele din zilele de Paște, ar fi bine să optăm pentru preparate mai light, cu multe fructe și legume, pește, pentru refacerea tractului digestiv.

 

 

Ne putem bucura de un meniu variat cu multe legume, fructe, paste, carne și pește, inclusiv rețete de post, ideale în această perioadă. Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.

Lista de cumpărături

Fructe de sezon: banane, portocale, mandarine, rodii, mere, pere, ananas

Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.

Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul.

Lămâi

Cartofi, cartofi dulci

Legume conservate: bulion roșii, fasole

Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui

Pește

Lapte, lapte vegetal, iaurt grecesc, brânză, unt, parmezan

Pâine toast, fulgi de ovăz, semințe chia

Paste, orez

Ouă

Măsline

Condimente, sare, piper.

Rețetele se găsesc pe g4food.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *