Ordinea în care se adaugă ingredientele într-un robot de bucătărie depinde de tipul preparatului pe care îl faci și de consistența dorită. În general, regula este:
Pentru aluat (pâine, prăjituri, biscuiți etc)
Întâi ingredientele uscate (făină, zahăr, praf de copt, sare).
Apoi ingredientele umede (ouă, lapte, unt topit, ulei).
Dacă folosești unt rece pentru aluaturi fragede, acesta se pune peste ingredientele uscate și se procesează înainte de a adăuga lichidele.
Pentru smoothie-uri, supe creme, sosuri
Întâi lichidele (lapte, apă, suc, iaurt etc.) – pentru a facilita amestecarea.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Apoi ingredientele moi (banane, iaurt, spanac etc).
La final ingredientele mai dure (gheață, nuci, semințe), pentru a preveni blocarea lamelor tăietoare.
Pentru tocarea legumelor, nucilor sau a cărnii
În funcție de robot, ordinea nu contează foarte mult, dar este recomandat să începi cu bucăți mai mari și să adaugi treptat ingrediente suplimentare pentru o mărunțire uniformă.
Dacă rețeta nu specifică ordinea exactă, este mai sigur să începi cu ingredientele uscate și să le adaugi treptat cele umede sau în cazul procesului de mărunțire, mai întâi să pui bucățile mai mari.