În realitate, hallumi este o brânză cipriotă, preparată din lapte de capră și oaie, o brânză semidură, care se prăjește sau se gătește pe grătar. Dar la noi s-a încetățenit ca brânză grecească. O pregătim pe grătar, cu dor de Mediterana și de vară, dar hallumi are și alte întrebuințări. De pildă, poate substitui carnea dintr-un preparat rapid, tras în tigaie.
Ingrediente
- 4 linguri de ulei de măsline
- 2 pachete de brânză halloumi
- 2 cepe mari
- 1 ardei verde
- 1 ardei roșu
- 1 pahar de suc de roșii
- Sare / Piper
Preparare hallumi
1. Spălăm, curățăm și tocăm ceapa și ardeii, apoi sotăm totul în 2 linguri de ulei de măsline.
2. Scoatem legumele din tigaie și le punem deoparte.
3. Tăiem brânza halloumi în bucăți și o prăjim în aceeași tigaie, în care am mai pus 2 linguri de ulei.
4. Când brânza devine aurie, adăugăm ceapa, ardeii, sarea, piperul și sucul de roșii.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
5. Lăsăm totul să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.
Se poate servi cu orez, quinoa, cuș-cuș sau paste și o salată de roșii și castraveți.
Poftă bună!