Ceva dulce. Budinca de cozonac, un dulce care îți permite să reutilizezi resturile de prăjituri de la Crăciun

Ioana Costescu 27 decembrie 0 comentarii 5650 vizualizări
budinca de cozonac

Dacă ai făcut prea mulți cozonaci de Crăciun și cauți o schimbare de gust, budinca de cozonac este exact ceea ce îți trebuie. Poți înlocui cozonacul cu chec, pandișpan, resturi de blat de tort, brioșe etc.

Tăiem cozonacul în bucățele . Ungem un vas de copt cu unt și punem cozonacul pe fundul vasului. Adăugăm nuci, stafide, rahat (tăiat în cuburi mici).

Batem 2-3 ouă (în funcție de cantitatea de cozonac pe care o avem și de mărimea tăvii) cu 100-200 de ml de lapte și 2-3 linguri smântână. Adăugăm un praf de sare și 2 lingurițe de esență de vanilie și rom.

Vezi detalii

Punem vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-50 de minute (până budinca este rumenită) și o pudrăm cu zahăr.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *