O ciorbiță caldă este tot ce poate fi mai bun pe masă în lunile de toamnă-iarnă. Pe lângă faptul că e extrem de gustoasă și te încălzește, nutriționiștii susțin că ciorba este ideală și pentru slăbit. Pentru că este un fel de mâncare complet, care satură și ține stomacul plin mai multe ore înainte să reapară senzația de foame.
Ingrediente
400 de gr de aripi de pui
2 morcovi
1 păstârnac
O jumătate de țelină
O jumătate ardei verde
O jumătate ardei roșu
O jumătate ardei galben
Borș 600 de ml
Leuștean, pătrunjel, frunze de țelină
2-3 linguri ulei (eu pun de măsline)
1-2 linguri de pastă de roșii
Sare, piper, boia de ardei
Eu boiaua am înlocuit-o cu sos de ardei de casă.
Preparare
Se taie cuburi ceapa, ardeii și rădăcinoasele. Se călesc în 2-3 linguri ulei, până se rumenesc puțin. Între timp se pune carnea la fiert cu sare și piper. După 5-10 minute se spumează carnea și se adaugă legumele.
Punem și fideaua care are nevoie de 5 minute pentru a fi fiartă, apoi punem o lingură de pastă de roșii, sos de ardei (sau boia), încă un pic de piper (dacă e nevoie). Sarea mai lăsați-o, mai puneți după ce adăugați și borșul.
Borșului i se dă un clocot într-o oală separată și se adaugă treptat. Vedeți cât de acră vă place ciorba. La final o dregeți de sare și turnați deasupra verdeața tocată mărunt.
Se servește cu smântână, un ardei iute și un coltuc de pâine caldă sau mămăliguță.
Poftă bună!