Cină rapidă și plină de arome: Piept de pui la cuptor cu sos de lămâie și usturoi / Acest preparat este ideal pentru serile aglomerate, când vrei să savurezi o masă echilibrată fără eforturi mari

Piept de pui cu lămâie / Sursa foto: Needpix.com Piept de pui cu lămâie / Sursa foto: Needpix.com

Pentru cei care caută o cină rapidă, dar plină de arome proaspete și delicioase, pieptul de pui la cuptor cu sos de lămâie și usturoi este alegerea perfectă. Ușor de pregătit și cu ingrediente accesibile, acest preparat este ideal pentru serile aglomerate, când vrei să savurezi o masă echilibrată fără eforturi mari.

Ingrediente necesare:

  • 2 bucăți de piept de pui dezosat
  • 3 căței de usturoi
  • Sucul de la o lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt pentru decor

Vă recomandăm să citiți și: De ce mâncarea cu piept de pui de la restaurant e întotdeauna mai bună decât acasă/Secretul pe care niciun bucătar nu vrea să-l cunoști

Mod de preparare:

  1. Pregătirea pieptului de pui: Într-un bol mic, amestecă sucul de lămâie, usturoiul pisat, uleiul de măsline și cimbrul. Condimentează pieptul de pui cu sare și piper, apoi pune-l într-o tavă de cuptor și toarnă amestecul de lămâie și usturoi peste carne.
  2. Gătirea la cuptor: Preîncălzește cuptorul la 200°C. Acoperă tava cu folie de aluminiu și lasă puiul să se gătească timp de 20-25 de minute. Scoate apoi folia și lasă-l să se rumenească ușor încă 10 minute, până când capătă o crustă aurie și suculentă.
  3. Servirea: Scoate pieptul de pui din cuptor și lasă-l să se odihnească 5 minute. Taie-l felii subțiri și servește-l cu sosul din tavă. Presară pătrunjel proaspăt pentru un plus de culoare și prospețime.
  4. Recomandare de garnitură: Acest preparat merge de minune cu o garnitură simplă de cartofi copți, orez basmati sau o salată verde proaspătă.

Sfat: Dacă dorești un sos mai cremos, poți adăuga 2 linguri de smântână sau iaurt grecesc în sosul de lămâie, pentru un plus de consistență și gust.

Pieptul de pui la cuptor cu sos de lămâie și usturoi este un fel de mâncare versatil, sănătos și foarte gustos, ideal pentru o cină ușoară care nu îți va consuma prea mult timp în bucătărie.

Sursa foto: Needpix.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *