Cum să cureți bucătăria cu sare/Alte nouă trucuri în bucătărie care folosesc sarea, de la curățenie, la testarea prospețimii unui ou 

Cum puteți curăța cu sare bucătăria Foto: Pexels

Sarea este ideală pentru a curăța și a îndepărta petele. Textura sa abrazivă ajută la curățarea oalelor, a tigăilor sau a planșelor de tăiat, fără să zgâriați suprafețele delicate. Curățarea cu sare poate absorbi, de asemenea, grăsimea și poate elimina mirosurile din chiuvete și coșuri de gunoi atunci când este combinată cu alți agenți naturali de curățare, precum lămâia și oțetul. Sarea are, de asemenea, proprietăți antibacteriene, ceea ce o face o opțiune ecologică pentru curățare, arată Parade.

Vloggerul Lynsey Queenofclean face o demonstrație pe contul ei de Instagram și spune că folosește sarea pentru a desfunda scurgerea chiuvetei, împrospătarea bureților și păstrarea florilor tăiate în viață pentru mai mult timp. De asemenea, o folosește pentru a scăpa de mirosurile neplăcute și pentru a curăța plăcile de tăiat.

În videoclipul ei, Lynsey presară sare direct pe placa de tăiere și folosește un burete umed pentru a freca toată placa. Apoi, pur și simplu o clătește și spune că mirosul neplăcut dispare.

Dar sarea are multe alte întrebuințări în bucătărie, pe lângă acea de a condimenta mâncarea.

1. Curăță tigaia din fontă

Potrivit Clean my space, cel mai bun mod de a curăța o tigaie de fontă este să folosiți sare. Pentru asta, umpleți cratița până la jumătate cu apă, apoi turnați câteva linguri de sare, aduceți la fierbere la foc mediu și curățați ușor fundul cratiței cu o spatulă de lemn. Apoi, aruncați apa murdară și ștergeți-o cu un prosop de hârtie.

A doua opțiune este să turnați pur și simplu sare în tigaie atunci când aceasta este uscată, apoi să folosiți o lavetă de plastic pentru a îndepărta resturile uscate și.

2. Scoate petele de vin roșu

Vinul roșu este minunat, dar dacă a curs pe haine sau pe fețele de masă, am putea avea o problemă, pentru că sunt pete greu de scos. Sarea este de ajutor și aici.

Ștergeți pata cu un prosop de hârtie cât de repede puteți pentru a elimina umezeala, apoi puneți o mână de sare deasupra petei. Lăsați să se usuce câteva ore sau chiar toată noaptea. Apoi eliminați sarea și spălați țesătura normal. Pata ar trebui să dispară după spălat

3. Curăță vasele de inox

Dacă folosiți oale sau căni din oțel inoxidabil, veți observa că se pătează de la cafea sau ceai. Pentru a le face să arate din nou ca noi, folosiți sare și lămâie. Turnați puțină sare în vas, apoi luați o felie de lămâie și folosiți-o pentru a agita sarea în jurul petei. Pata se va curăța imediat.

O altă metodă este să folosiți sarea în proporție egală cu bicarbonatul de sodiu și puțin detergent de vase pentru aceleași vase din oțel inoxidabil. Se vor curăța foarte ușor și vor arăta ca noi.

4. Oprește spuma

Dacă din mașina de spălat rufe sau vase se revarsă vreodată spuma, o puteți opri presărând pe ea sare.

5. Desfundă scurgerea

Turnați o cană de sare, o jumătate de cană de oțet alimentar și o cană de bicarbonat de sodiu pe scurgerea înfundată. Lăsați să acționeze timp de 10 minute și apoi turnați o jumătate de litru de apă clocotită pe scurgere, urmată de apă caldă de la robinet. Scurgerea de la chiuvetă se va desfunda imediat.

6. Curăță cafetiera

Umpleți ibricul cu apă și adăugați patru linguri de sare. Turnați amestecul în cafetieră și porniți-o. Lăsați aparatul de cafea să își parcurgă ciclul și apoi repetați procedura cu o cană de apă curată. Cafeaua va avea un gust minunat și nu a fost nevoie să freci nimic.

7. Lustruiește metalul

Amestecați părți egale de sare, făină și oțet, frecați obiectele de cupru, argint sau alama cu o cârpă, clătiți și lustruiți la final. Vor arăta ca noi.

8. Stinge flacăra produsă de grăsime

Nu aruncați apă dacă tigaia cu grăsime a luat foc. Apa va înrăutăți situația. Păstrați o cutie de sare lângă aragaz în caz de incendiu. Puteți stinge flăcările cu sare dacă nu aveți la îndemână un capac pentru a înăbuși focul.

9. Puteți testa un ou

Nu sunteți sigur dacă ouăle sunt proaspete? Dizolvați 4 linguri de sare în 2 căni de apă rece într-un bol mic și puneți oul în soluție. Dacă acesta plutește, este rău, iar dacă se scufundă, este bun, arată cnet.com.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *