30 septembrie, Ziua națională a gumei de mestecat, sărbătorită în SUA / Deși pare un obicei modern, istoria gumei de mestecat este surprinzător de veche, datând de mii de ani

Gumă mestecat / Foto caracter ilustrativ / Sursa:goodfon.com Gumă mestecat / Foto caracter ilustrativ / Sursa:goodfon.com

Pe data de 30 septembrie se sărbătorește, în America, Ziua națională a gumei de mesteca. Deși pare un obicei modern, istoria gumei de mestecat este surprinzător de veche, datând de mii de ani, conform dayoftheyear.com.

Istoria fascinantă a gumei de mestecat

Multă lume nu știe că guma de mestecat a fost utilizată de-a lungul secolelor, fie pentru plăcerea gustului, fie ca mijloc de a controla foamea sau de a împrospăta respirația. La începuturi, guma era realizată din rășini sau ceară fiartă, amestecată uneori cu mentă pentru a-i da o aromă mai plăcută.

În secolul al XIX-lea, guma a intrat în comerțul modern, devenind tot mai populară. Prima gumă de mestecat comercializată, „The State of Maine Pure Spruce Gum”, a fost dezvoltată în anii 1840. Nu a durat mult până când alte companii au început să inoveze în această direcție. De exemplu, în 1870, Adams New York Chewing Gum Company a lansat o gumă cu aromă de portocală acră, dar succesul a venit cu un alt produs: „Black Jack”, o gumă cu aromă de lemn dulce care a rămas populară timp de peste 100 de ani.

Wrigley’s, un nume care astăzi este sinonim cu guma de mestecat, a început în 1891, însă nu ca o companie de gumă. Inițial, aceasta producea săpun și bicarbonat de sodiu, oferind gumă ca bonus la achizițiile clienților. Guma s-a dovedit însă atât de populară, încât compania a început să o vândă separat, transformând-o într-un produs de succes.

Inovațiile au continuat în 1928, când Walter Diemer a creat o gumă mai puțin lipicioasă, ideală pentru a face „baloane”. Această gumă a devenit cunoscută sub numele de „Dubble Bubble”, iar popularitatea sa a crescut rapid datorită caracterului distractiv și a culorii roz pal.

Evoluția gumei în timp

În anii 1950, o altă schimbare majoră a avut loc când Dentyne a fost introdusă pe piață ca un substitut pentru apa de gură sau pentru periajul dinților, promițând să ofere prospețime și igienă orală. Apoi, în 1964, prima gumă fără zahăr și gustoasă a fost lansată, devenind rapid preferata clienților.

Sursa foto: goodfon.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *