Bruxelles nu convinge China să oprească investigațiile asupra cărnii de porc spaniole și produselor lactate europene/ Investigațiile au fost deschise de chinezi după ce UE a impus tarife speciale pentru importul de mașini din China

China

Joi, 19 septembrie, a avut loc o întâlnire fără succes la Bruxelles între vicepreședintele economic al Executivului comunitar, Valdis Dombrovskis, și ministrul Comerțului din China, Wang Wentao, în încercarea de a rezolva criza dintre cele două părți, scrie Agroinformacion. Această lipsă de acord, deși contactele vor continua, nu va permite Chinei să oprească investigațiile asupra cărnii de porc (în special cea provenită din Spania) și asupra produselor lactate europene. Nici să vândă la un preț mai redus în Europa mașinile electrice.

„Cele două părți au convenit să intensifice eforturile pentru a găsi o soluție eficientă, aplicabilă și compatibilă cu OMC (Organizația Mondială a Comerțului) în cazul mașinilor electrice”, a declarat Dombrovskis într-un comunicat scurt distribuit pe rețelele sociale. Negociatorul comunitar a subliniat în declarația sa că dorința de a ajunge la un acord se produce „fără a afecta investigația Uniunii Europene și termenele acesteia”.

Surse comunitare sugerează că, în timpul întâlnirii, Dombrovskis a apărat în fața lui Wang investigația bazată „strict pe fapte și dovezi” care a permis Bruxellesului să impună tarife temporare pentru a compensa subvențiile ilegale acordate de China producătorilor de automobile electrice și pentru a garanta „competiția corectă” pe piața internă, asigurându-se că toți producătorii concurează în condiții egale.

În discuție, oficialul comunitar a solicitat, de asemenea, ca Beijingul să închidă investigațiile „nejustificate” inițiate împotriva produselor din Uniunea Europeană, cum ar fi brandy, carne de porc și produse lactate, ca represalii pentru taxa aplicată mașinilor electrice exportate de acest stat.

Trebuie amintit că președintele guvernului spaniol, Pedro Sánchez, și-a exprimat surprinderea luni, 9 septembrie, în fața prim-ministrului chinez, Li Qiang, cu privire la investigația deschisă de țara asiatică asupra cărnii de porc din Spania, luând apărarea standardelor înalte din acest sector și înaintând cererea de a se pune capăt acestor investigații.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *