Japonia va oferi un grant de aproximativ 97.800 de dolari pentru construcția unei stații de epurare a apelor uzate în Republica Moldova

statie epurare apa Sursa: Pexels.com

Japonia va oferi un grant în valoare de 97.800 de dolari pentru construcția a trei stații de epurare a apelor în satul Andrușul de Jos din raionul Cahul al Republicii Moldova. Potrivit INFOTAG, contractul de finanțare a fost semnat joi la Chișinău de ambasadorul Japoniei, Yamada Yoichiro, și primarul satului, Constantin Leonte, transmite Rador Radio România.

În cadrul ceremoniei de semnare a contractului la Ambasada Japoniei, Yamada Yoichiro a declarat că după construcția instalațiilor de epurare a apelor uzate, la acestea vor fi conectate un liceu, o grădiniță și o casă de cultură sătească. „Tratarea apelor reziduale este extrem de importantă pentru sănătatea tuturor locuitorilor, în special în satul Andrușul de Jos, unde apa de fântână este folosită pentru băut. Ambasada noastră este încântată să contribuie la îmbunătățirea bunăstării satului… Japonia ajută orașe și sate din întreaga lume prin programul de granturi Kusanone. Această asistență provine din credința noastră în importanța sănătății, demnității și vieții umane…”, a declarat diplomatul.

Ambasadorul a atras atenția asupra faptului că aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană „este deja vizibilă la orizont”. Potrivit acestuia, acest lucru va face posibilă „îmbunătățirea rapidă a condițiilor oamenilor pentru o viață sănătoasă” în Moldova.

Guvernul Japoniei, prin programul Kusanone, a oferit peste 7,4 milioane de dolari pentru 90 de proiecte de dezvoltare în Moldova (Infotag).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *