Pizzerie din Sectorul 4 al Capitalei, închisă temporar de ANPC/ Unitatea a primit o amendă de 20.000 de lei

control ANPC Sursa foto: Unsplash / Nik Owens
O pizzerie din Sectorul 4 al Capitalei a fost închisă temporar de comisarii Autorităţii Naţionale petnru Protecţia Consumatorilor (ANPC), firma fiind amendată cu 20.000 de lei. Echipele de control au găsit mai multe nereguli, printre care lipsa autorizaţiei de funcţionare, tavan cu praf, aparate de aer condiţionat cu site de filtrare murdare, transmite News.ro.
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a transmis, marţi, că reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Sector (CPCS) 4 din Bucureşti au desfăşurat o acţiune de control la o unitate de alimentaţie publică administrată de operatorul economic Zest Food SRL, din Sectorul 4 al Capitalei.
În urma neregulilor constatate, comisarii CPCS 4 au dat amenzi de 20.000 de lei şi au decis oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor.
”Scuzele operatorilor economici, în astfel de situaţii absolut intolerabile, nu mai au nicio valoare. Rămânem la fel de intransigenţi cu prestatorii de servicii care, pentru un profit facil, nu ezită să pună în pericol sănătatea sau chiar viaţa consumatorilor”, a declarat preşedintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca.
Echipele de control au descoperit condiţii igienico-sanitare precare în spaţiul de producţie amenajat la subsolul unui imobil. Astfel, tavanul era casetat, cu izolaţie din vată de sticlă neprotejată, tavanul avea vopsea exfoliată, infiltraţii, acumulare de praf, aparatele de aer condiţionat aveau sitele de filtrare cu acumulare masivă de praf şi alte impurităţi, dispersie de aer condiţionat viciat/urât mirositor. De asemenea, holul de tranzit al spaţiului de producţie comunică cu zona în care este construit un bazin de colectare a apelor menajere, fiind simţit un miros viciat/amoniacal, nu există un spaţiu de depozitare adecvat pentru ambalajele de transport al preparatelor culinare, iar substanţele şi ustensilele de curăţenie erau amplasate pe fluxul de producţie.
În plus, echipele de control au constatat: lipsa echipamentelor de protecţie pentru lucrătorii din blocul alimentar, conform activităţii pe care o desfăşoară; utilizarea unor preparate şi semipreparate culinare fără etichetare internă din care să rezulte conformitatea acestora; nerespectarea regimului de temperatură pentru depozitarea preparatelor, conform indicaţiilor producătorului; lipsa autorizaţiei de funcţionare emisă de Primăria Sectorului 4 pentru activitatea de alimentaţie publică.
Acţiunea s-a derulat în colaborare cu Poliţia Locală a Sectorului 4.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *