Taste of Transylvania 2024: Chefi din restaurante cu stele Michelin și bucătărie tradițională, în inima României / Când are loc evenimentul

A treia ediție a festivalului Taste of Transylvania, care va avea loc între 12 și 15 septembrie, va aduna 10 chefi de renume, care provin din restaurante cu stele Michelin / Sursa foto. Facebook Taste of Transylvania A treia ediție a festivalului Taste of Transylvania, care va avea loc între 12 și 15 septembrie, va aduna 10 chefi de renume, care provin din restaurante cu stele Michelin / Sursa foto. Facebook Taste of Transylvania

Taste of Transylvania, cel mai mare festival gastronomic din România, ajunge anul acesta la cea de-a treia ediție, care va avea loc între 12-15 septembrie în satul de vacanță Boroș din Lunca de Jos, județul Harghita, conform unui comunicat de presă transmis de Agerpres.

Evenimentul, devenit deja o tradiție, va aduce împreună chefi de renume mondial, distinși cu stele Michelin, alături de producători locali și artizani ai bucătăriei tradiționale transilvane. Această ediție promite să fie una de excepție, marcând o nouă etapă în evoluția festivalului.

„Mesajul principal rămâne același: ne dorim în continuare să protejăm și să transmitem valorile gastronomiei și ale tradițiilor transilvane”

Festivalul își propune să transforme Transilvania într-o destinație gastronomică de top pe harta internațională, oferind participanților o combinație unică între bucătăria tradițională și tehnicile moderne de gătit.

„Ne bucurăm că anul acesta avem un festival complet, un festival gastronomic în esență, desigur, pentru că despre gastronomie ne dorim să fie Taste of Transylvania, dar, în același timp, ne-am propus să fie un eveniment complex, cu o mulțime de experiențe culturale, muzicale, turistice creionate în jurul lui. Bineînțeles, mesajul principal rămâne același: ne dorim în continuare să protejăm și să transmitem valorile gastronomiei și ale tradițiilor transilvane, numai că, de data aceasta, am dus acest eveniment la un nou nivel și am propus un cadru variat, cu și mai multă culoare”, a declarat Trucza Adorjan, fondatorul festivalului.

Chefi celebri, cofetari și somelieri din întreaga țară vor oferi demonstrații de live cooking

Programul festivalului este diversificat și include numeroase activități pentru toate gusturile. Ziua de joi, 12 septembrie, va fi marcată de o sesiune specială de gătit zacuscă, la care vor participa Crucea Roșie Română, Caritas, echipa Sepsi OSK și echipa de hochei din Gheorgheni. Această zacuscă va fi ulterior folosită în scop caritabil, marcând un început de festival cu o notă umanitară.

De vineri până duminică, festivalul va fi împărțit în mai multe zone de activități, printre care sura de evenimente Pro Economică, Joy Cooking by Petry – Bucuria în bucate, și scena muzicală. Chefi celebri, cofetari și somelieri din întreaga țară vor oferi demonstrații de live cooking, invitând participanții într-o incursiune culinară de neuitat. Sâmbătă, 14 septembrie, chef Cezar Munteanu și chef Alex Petricean vor urca pe scena festivalului, aducând cu ei noi perspective asupra bucătăriei transilvane, reinterpretată în stil modern.

Sesiune comunitară de cules de cartofi, cu premii atractive, inclusiv o bicicletă electrică

Festivalul nu se limitează doar la gastronomie. Participanții vor avea parte de o gamă largă de activități, inclusiv experiențe pentru familii, cum ar fi cinema în aer liber, aventuri la casa de joacă Legendarium și expoziția “Geofolk” a lui David Botond. Moara pensiunii Skanzen va găzdui ateliere de făcut paste, iar sâmbătă va avea loc o sesiune comunitară de cules de cartofi, cu premii atractive, inclusiv o bicicletă electrică.

Scena muzicală va fi animată de artiști precum DJ Pixar Stellar, Sarmalele Reci, Boban Markovic Orkestar, Tóth Árpi și Bagossy Brothers Company, asigurând o atmosferă vibrantă și plină de energie.

Printre brandurile prezente la festival se numără Vago IKON, Panificio il Basilico, Bistro de’l Arte și multe altele, toate contribuind la diversitatea și bogăția experienței culinare oferite de Taste of Transylvania 2024.

Pentru cei interesați, programul complet și biletele pentru festival sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

A treia ediție a festivalului Taste of Transylvania, care va avea loc între 12 și 15 septembrie, va aduna 10 chefi de renume, care provin din restaurante cu stele Michelin / Sursa foto. Facebook Taste of Transylvania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *