Hummusul și alte 4 gustări pe care un dietetician care urmează dieta mediteraneană le consumă în locul alimentelor procesate, precum covrigeii sau chipsurile

dietetician, gustari, alimente procesate, dieta mediteraneana Sursa foto: Dreamstime/Sheela Prakash (colaj G4Food)

Nu trebuie să renunți la gustări pentru a urma dieta mediteraneană, care pune accent pe moderație și alimente bogate în nutrienți, în loc de restricții stricte. Nutriționistul Sheela Prakash, autoarea cărții „Mediterranean Every Day”, subliniază că gustările pot face parte din acest plan alimentar sănătos, dacă alegi alimente întregi bogate în proteine și fibre, care sunt mai energizante decât gustările procesate, transmite Business Insider.

Prakash recomandă mai multe gustări mediteraneene care sunt atât nutritive, cât și satisfăcătoare, spre deosebire de cele procesate, precum covrigeii sau chipsurile:

Hummusul, un sos pe bază de năut, este bogat în proteine și fibre, fiind o modalitate excelentă de a consuma mai multe legume.

Nucile, o altă gustare preferată, sunt pline de grăsimi sănătoase, proteine și fibre, ajutând la menținerea senzației de sațietate și energie.

Batoanele de brânză sunt o altă opțiune convenabilă, oferind o sursă rapidă de proteine și calciu.

Iaurtul grecesc, pe care Prakash îl consumă zilnic cu fructe de pădure și granola, este bogat în proteine și poate ajuta la menținerea senzației de sațietate pentru o perioadă mai lungă, contribuind la gestionarea greutății.

De asemenea, ea recomandă granola de casă, preparată din nuci, ovăz și miere, care oferă energie echilibrată și grăsimi sănătoase.

Prakash subliniază că pregătirea gustărilor sănătoase acasă este mai sustenabilă și mai plăcută decât dietele extreme care elimină complet gustările. Dieta mediteraneană, cu accentul său pe plăcere și sănătate, permite o abordare echilibrată a alimentației care poate fi menținută pe termen lung.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Dreamstime/Sheela Prakash (colaj G4Food)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *