Sezonul culesului de hamei a început în Republica Cehă, al treilea mare cultivator și exportator din lume

hamei, cehia, bere, cules Sursa foto: Pexels/ELEVATE

Vești bune pentru iubitorii de bere din întreaga lume: sezonul de recoltare a hameiului a început în Republica Cehă, al treilea mare cultivator și exportator de hamei din lume, relatează publicația Euronews.

Sezonul de recoltare a hameiului în această țară a început pe 17 august și se preconizează că va dura două săptămâni.

Aproximativ 70% din recoltă este destinată exportului, în principal în China și Japonia.

Deși s-a înregistrat o reducere a producției de bere după COVID-19, a crescut cererea de bere premium cu un conținut mai ridicat de hamei.

Suprafața actuală a fermelor de hamei din Republica Cehă este de 4.852 de hectare, cu șase hectare mai puțin decât anul trecut. Cea mai mare suprafață este în regiunea Zatec, unde hameiul este cultivat pe 3.718 hectare.

Ministerul Agriculturii numără aproximativ 120 de cultivatori înregistrați în acest an. Anul trecut, cultivatorii de hamei din Republica Cehă au recoltat 6.997 de tone de hamei, conform datelor Institutului Central de Inspecție și Testare Agricolă.

Cu cea mai veche atestare a cultivării sale în secolul al XI-lea, hameiul este una dintre cele mai de succes culturi din țară.

Citește și: În Germania scade consumul de bere. Marile firme producătoare se orientează către producția de cocktailuri fără alcool și băuturi cu gust de citrice

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *