Un dietetician spune că aceste două ceaiuri sunt „Ozempicul naturii” / Vă ajută să slăbiți și să vă simțiți sătui mai mult timp

ceaiuri, slabit, ozempic, dietetician Sursa foto: Pexels (colaj G4Food)

Un dietetician, Maggie Hennigan, sugerează încorporarea ceaiului verde sau negru în rutina zilnică drept o alternativă naturală la medicamentul popular pentru pierderea în greutate Ozempic. Ambele ceaiuri ajută la producerea unei cantități mai mari de GLP-1, același hormon vizat de Ozempic, Wegovy și Mounjaro, medicamente cunoscute pentru eficiența lor în pierderea în greutate, transmite publicația The Focus.

Hormonii GLP-1 ajută la reducerea senzației de foame prin încetinirea mișcării alimentelor de la stomac la intestinul subțire, făcând astfel ca persoanele să se simtă sătule pentru mai mult timp, promovând reducerea consumului de alimente.

Hennigan subliniază faptul că ceaiul verde și cel negru nu doar stimulează producția de GLP-1, dar și prelungesc prezența acestuia în organism, oferind beneficii susținute. Ea recomandă consumul a două până la cinci căni pe zi și adaugă adesea peptide de colagen în ceaiul său pentru un plus de proteine.

Cercetările susțin afirmațiile dieteticianei, arătând că polifenolii din ceaiul negru, componentele cheie ale acestuia, au fost eficienți în reducerea greutății corporale în studiile pe animale. Acești polifenoli sunt chiar mai puternici decât cei din ceaiul verde în reducerea greutății. Dincolo de pierderea în greutate, ambele ceaiuri au beneficii comune pentru sănătate, cum ar fi creșterea vigilenței și protejarea sănătății inimii.

Diferența dintre ceaiul verde și cel negru constă în procesarea lor. Ceaiul negru este supus oxidării, ceea ce îi conferă o aromă distinctă și beneficii pentru sănătate potențial diferite față de ceaiul verde, care nu este oxidat.

Pe scurt, Hennigan pledează pentru utilizarea ceaiului verde sau negru ca abordare naturală pentru stimularea producției de GLP-1, similară cu efectele medicamentelor populare pentru pierderea în greutate, oferind în același timp beneficii suplimentare pentru sănătate.

Citește și: Top 5 cele mai bune ceaiuri din plante care combat oboseala cronică/ Ele cresc nivelul de energie și revitalizează organismul

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels (colaj G4Food)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *