O femeie de 52 de ani a spus care este ingredientul ieftin care a ajutat-o cel mai mult să slăbească 94 de kilograme în 2 ani / Aceste tărâțe sunt recomandate și de nutriționistul G4Food

Redacția 6 august 3 comentarii 60189 vizualizări
psyllium, slabit, femeie, greutate Sursa foto: GoFundMe

Psyllium, tărâțe obținute din mai multe plante din genul Plantago, redevin populare datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate, în special pentru pierderea în greutate. Cândva folosit în principal de generațiile mai în vârstă pentru a ajuta la digestie, psyllium este acum lăudat pentru că ajută la gestionarea greutății în cadrul diferitelor diete. De exemplu, cei care țin post intermitent consideră că psyllium îi ajută să țină post mai mult timp fără să le fie foame, în timp ce cei care țin dieta keto îl folosesc pentru a prepara produse de patiserie cu conținut scăzut de carbohidrați.

Rondi Korven, o femeie în vârstă de 52 de ani, pune pierderea sa în greutate uluitoare, de 94 de kilograme, pe seama psylliumului, pe care l-a încorporat în dieta sa pe bază de plante, transmite revista Woman’s World, dedicată femeilor peste 50 de ani.

Citește și Tania Fântână, nutriționist: Tărâțele de psyllium, ajutor de nădejde pentru cei care au probleme cu constipația sau doresc să slăbească / Cum se utilizează psyllium-ul pentru efecte maxime?

Psyllium se distinge de alte fibre datorită conținutului său ridicat de fibre solubile. O lingură de tărâțe de psyllium întregi sau o linguriță de coji sub formă de pudră furnizează 7 grame de fibre. Acest tip de fibre nu numai că sprijină digestia regulată, dar, de asemenea, s-a demonstrat că îmbunătățesc nivelul colesterolului, zahărul din sânge, digestia, tensiunea arterială și controlul greutății. Un studiu de impact economic a evidențiat faptul că utilizarea pe scară largă a psylliumului în rândul persoanelor cu colesterol ridicat ar putea reduce semnificativ costurile asistenței medicale.

Dr. Steven R. Gundry, un susținător al fibrelor, subliniază rolul psylliumului în pierderea în greutate. Fibrele solubile din psyllium absorb apa și se extind, creând un gel care umple stomacul și promovează senzația de sațietate. De asemenea, stimulează leptina, un hormon care semnalează organismului să nu mai mănânce, ceea ce este deosebit de benefic pentru persoanele supraponderale. În plus, psyllium susține creșterea bacteriilor intestinale benefice, care ajută la reducerea absorbției caloriilor, stabilizarea zahărului din sânge și accelerarea metabolismului.

Psyllium (Sursa foto: Pixabay)

Psyllium este deosebit de eficient pentru reducerea grăsimii abdominale la persoanele de peste 50 de ani. Pe măsură ce nivelul de estrogen scade, controlul zahărului din sânge se poate înrăutăți, ducând la creșterea grăsimii abdominale. Psyllium încetinește transformarea alimentelor în zahăr din sânge și hrănește bacteriile intestinale care ajută la gestionarea nivelului de zahăr din sânge. Studiile au arătat că aportul zilnic de psyllium poate îmbunătăți semnificativ controlul zahărului din sânge și poate spori eforturile de scădere în greutate.

Călătoria de pierdere în greutate a lui Rondi Korven demonstrează potențialul psylliumului. Luptându-se cu creșterea în greutate și cu problemele de sănătate aferente, ea a început să încorporeze psyllium în dieta sa bazată pe plante, pierzând până la 2 kg pe săptămână. Urmând sfaturile unor experți, ea a descoperit că psyllium este un ajutor accesibil și eficient pentru pierderea în greutate. Pe parcursul a doi ani, a slăbit 94 de kilograme și și-a transformat sănătatea și încrederea în sine.

Citește și Un tânăr autor, care s-a luptat mult timp cu obezitatea, susține că a slăbit peste 45 de kilograme făcând două schimbări simple în stilul de viață

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

    • De la toata magazinele sau site-urile e-commerce naturiste. Trebuie bauta destul de multa apa pentru a preveni anumite probleme de intestine. Dar trebuie stiut ca degeaba iei psylium si nu schimbi ceea ce mananci. Te va ajuta, dar nu sa slabesti cat scrie in articol. Acolo a fost un cumul mare de schimbari in dieta.

  1. Am 55 de ani. Mă documentez pe toate rețelele și canalele. Părerile sunt împărțite. Când ai un metabolism foarte lent,cu o tiroidită autoimuna.care ți-a anbolnavit toate organele ,nu mai slăbești cu nici o dieta.Trebuie medicamente sau plante pentru accelerarea metabolismului și a arderilor,nu dietă.Ma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *