Sprijin pentru ucenicii de măcelari din Statele Unite/Marea Britanie are probleme cu exporturile pe piața UE, consecință a Brexit/Fermierii germani, obligați să raporteze statului cum cresc porcii – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 31

industria porcului, Olanda, Germania, Statele Unite, Tiberiu Abraham foto: pexels.com/@Omar Mahmood

Dragi cititori,

să vedem câteva vești bune din industria cărnii de porc:

  • Smithfield Foods sponsorizează cu o finanțare de 89 000 de dolari competiția 2024 National Conservation Foundation-Envirothon, o competiție internațională de rezolvare a problemelor legate de mediu și resurse naturale, care oferă o experiență de conducere elevilor de liceu.
  • US Pennsylvania Department of Community and Economic Development acordă o subvenție de 90 000 $ programului de ucenicie pentru măcelari al Penn State University, care intenționează să formeze următoarea generație de măcelari calificați. Subvenția permite studenților de la măcelărie să câștige un salariu în timp ce primesc cinci săptămâni de instruire specializată, inclusiv despre compoziția cărnii, anatomia animalelor, siguranța cuțitelor, igienă și reglementări privind sănătatea și siguranța în muncă.
  • Comisia Federală pentru Comerț (FTC) din SUA va lansa o nouă investigație pentru a afla de ce prețurile la produsele alimentare rămân umflate în condițiile în care inflația alimentară a scăzut de la vârful său „pentru a cerceta tacticile pe care marile lanțuri de magazine alimentare le folosesc pentru a crește prețurile și a extrage profituri de la americanii obișnuiți la casierie”, după cum a declarat președintele FTC, Lina Khan. În timpul anchetei, marilor lanțuri de magazine alimentare li se va ordona să furnizeze informații cu privire la costurile și prețurile lor la produse comune. Mi-ar plăcea să văd astfel de inițiative și la nivelul UE.
  • Plecarea Regatului Unit din UE a supus exporturile de produse alimentare britanice unui nou set de norme și inspecții. Secretarul Defra al noului guvern, Steve Reed, s-a angajat să negocieze un nou acord veterinar cu UE, ca parte a unui „nou acord pentru agricultori” care să abordeze problema încrederii scăzute și să ofere stabilitate sectorului agricol. Poate că ieșirea din UE nu a fost cea mai bună opțiune…

Calendarul evenimentelor:

  • Cel mai mare eveniment pentru lanțurile de producție din Brazilia, #SIAVS2024 reunește avicultura, creșterea bovinelor, creșterea porcilor și sectorul peștilor de crescătorie într-un singur eveniment major, promovând o întâlnire a experților, inovatorilor și liderilor din sectorul agroindustrial. Anul acesta are loc în perioada 6-8 august, la sala de expoziții (Expo 1 și 2) de pe Olavo Fontoura Avenue, 1209 – Santana, São Paulo
  • Vietfood & Beverage este un târg internațional anual axat pe industria alimentară și a băuturilor, organizat în fiecare an de la înființarea sa în 2000. Evenimentul are loc la SECC Saigon Exhibition & Convention Center din Ho Chi Minh City timp de 3 zile, de joi, , 08.08 până sâmbătă, 10.08.2024.

Voi fi

În timp ce suntem obișnuiți să primim vești bune de la industria porcină din SUA, un studiu recent al realizat de Universitatea de Stat din Iowa a stabilit că, în perioada 2016-2020, sindromul reproductiv și respirator porcin (PRRS) a cauzat o pierdere anuală estimată pentru sectorul porcin din SUA de 1,2 miliarde de dolari , ceea ce a reprezentat o creștere de 80% comparativ cu deceniul precedent. Potrivit profesorului Derald Holtkamp, între 2006 și 2010, virusul a cauzat anual pagube estimate la 664 de milioane de dolari. Este demn de remarcat faptul că Ungaria a fost prima țară care a eradicat PRRS.

În Germania, crescătorii de porci trebuie acum să raporteze statului practicile lor de creștere a animalelor. Aceasta face parte dintr-un pachet de noi norme de etichetare, menite să sprijine lupta ministrului Cem Özdemir cu industria porcină. Gigantul cărnii Tönnies critică reglementările și solicită îmbunătățiri. Cu verdele care guvernează încă 2 ani, acesta poate fi punctul fără întoarcere pentru industria porcină germană, cândva lider european. În Olanda vecină, Vion încearcă să scadă prețul, acționând similar de ambele părți ale graniței. În sezonul grătarelor, aceasta nu este o măsură necesară, astfel încât nu toate abatoarele urmează mișcarea. Deși inițial a luat aceeași decizie, Van Rooi s-a răzgândit rapid și a menținut listarea neschimbată. Westfort a anunțat o corecție pentru săptămâna viitoare cu cuvintele: o reducere nu ar fi fost necesară. Oferta în Țările de Jos scade aproape în fiecare săptămână, iar în 2023 prețul era cu 35 de cenți mai mare. Abatoarele vor să aibă porci și acest lucru nu rimează deloc cu reducerea de săptămâna trecută. Se așteaptă o scădere a ofertei în săptămânile următoare, deoarece mai multe grajduri se vor goli, iar cererea vine și din partea abatoarelor germane. În calitate de comerciant de animale cu experiență, Van Rooi a înțeles acest lucru și dorește să continue sacrificarea în anii următori, prețul mai bun al porcului demonstrează că are într-adevăr această ambiție.

Între timp, o minoritate gălăgioasă de vegani și activiști pentru bunăstarea animalelor promovează reglementări care nu au suport științific și generează costuri inutile pentru crescătorii de porci care furnizează proteine naturale, alimente folosite de omenire de mii de ani. Trebuie să fim mai activi în mass-media, să promovăm carnea în locul înlocuitorilor falși/artificiali și cunoștințele reale despre creșterea animalelor în locul credințelor false. Veți fi activi în această direcție? Eu voi fi!

5 august 2024, Dr. Abraham

Vezi prețurile europene la porci și purcei, C= carcasă; V= viu, în articolul postat pe site-ul cooperativei de crescători de suine din Ungaria, Alföldi Sertés.

Tiberiu Abraham este director de vânzări la Alföldi Sertés.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

foto: pexels.com/@Omar Mahmood

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *