Publicație americană: Recomandăm România / Din gastronomia țării: Storceag în Delta Dunării, supa tradițională cu salam picant și sarmale cu carne de capră în Buzău, păstrăv afumat tradițional în cetină de brad

pastrav afumat in cetina de brad Sursa Foto: obiectivderadauti.ro

Spre deosebire de unii dintre vecinii săi din fostul bloc sovietic – în special Republica Cehă, Polonia și Ungaria – România se străduiește să-și găsească locul ca actor principal pe scena turismului internațional, scrie publicația americană Travel Weekly, citată de Rador Radio România.

Majoritatea nord-americanilor probabil că nu știu prea multe despre destinație, în afară de Transilvania și Dracula.
Dar o privire mai atentă dezvăluie o țară cu multe de recomandat, inclusiv situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO, Munții Carpați, Delta Dunării și stațiunile de pe litoralul Mării Negre.
Există, de asemenea, o cultură robustă a vinului, precum și o gastronomie distinctivă și atrăgătoare.

Ruta gastronomiei tradiționale românești

Anul acesta, pentru a-i ajuta pe potențialii vizitatori să exploreze cultura și gastronomia țării, sectorul turismului lansează România Atractivă, prezentat drept primul program de turism cultural din țară destinat turiștilor internaționali.

Programul oferă multiple trasee sugerate, inclusiv un traseu al gastronomiei tradiționale românești care conține 30 de obiective din toată țara, care prezintă castele, vechi mănăstiri și sate pitorești, fiecare cu propria sa bucătărie regională.

Călătorii pot descărca o aplicație și o pot folosi pentru a crea un traseu turistic personalizat, cu informații despre ce să vadă și ce specialități regionale să încerce.

Programul este finanțat de Planul Național de Redresare și Reziliență al României, un program de investiții pe cinci ani, menit să compenseze loviturile economice suferite de țară în timpul pandemiei și alți factori.

Românii se laudă în special de storceagul, un borș de pește din Delta Dunării, de exemplu, precum și de legumele trase în ulei din Aninoasa, regiune cunoscută și pentru brânzeturi și miere.

În zona rurală Buzău, zonă a cărei istorie datează din epoca bronzului, vizitatorii pot savura o varietate de preparate locale, inclusiv babic, o supă tradițională cu salam picant; sarmale făcute cu carne de capră; și varzobul de Buzău, un păstrăv afumat tradițional (păstrat în cetină de brad, nr), pentru a numi doar câteva.

Activitățile atractive din România pot include, de asemenea, ateliere de morărit, sesiuni de preparare a berii pe bază de plante și drumeții la picnic la peșteri.

O experiență organizată

Călătorii care preferă o experiență organizată în România pot opta pentru un itinerar personalizat prin Essentialist, un serviciu de călătorie destinat exclusiv membrilor.
Compania a creat un itinerar de cinci zile care poate fi personalizat în continuare și care începe din București și include drumeții în valea glaciară Mălăiești din Munții Bucegi.
Turul se încheie în Transilvania cu un tur al Castelului lui Dracula, urmat de un sejur la Hotel Matca, o proprietate Relais & Chateau cu 16 camere și 10 vile deschisă toamna trecută.

Lux la munte

Privind în perspectivă, Kempinski Hotels se pregătește să deschidă anul viitor Kempinski Poiana Brașov, o proprietate de schi de cinci stele, în Munții Carpați.
Proprietatea va avea 120 de camere și apartamente pe malul lacului în hotelul principal, facilități de spa și wellness, trei localuri de luat masa și spații de conferințe și evenimente pentru întâlniri corporative și nunți de vară.

Cum se ajunge

Ca în cazul tuturor țărilor care se învecinează cu Ucraina, călătorii ar trebui să consulte Departamentul de Stat pentru alertele de siguranță în călătorie.

România face parte din NATO și UE, dar nu folosește euro. Principala sa companie aeriană este Tarom, care leagă capitalele europene de București și alte orașe din România.

Sursa: Travel Weekly/ Rador Radio România/ Traducerea: Cristina Zaharia

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa Foto: obiectivderadauti.ro

Comentarii

  1. Din fericire nu cred acest articol. Este o reclama mascată. Cei din afara nu știu ca bucătăria romneasca nu este așa de gustoasă si originală cum se crede. in România lipsește educația alimentara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *