Cum se fierbe caracatița. Pare complicat, dar e la îndemâna oricui

cum se fierbe caracatita Sursa foto: Unsplash

Când vezi o caracatiță, mare și cu multe tentacule și ventuze, pare foarte complicat să o fierbi. În realitate trebuie doar să știi câteva trucuri și rezultatul va fi perfect. Durează cam în jumătate de oră tot procesul.

Cel mai important este să avem un produs de calitate. Apoi să congelăm și să decongelăm caracatița. Se lasă o zi-două în congelator și se decongelează în frigider timp de 24 de ore. Acest proces o va frăgezi. Este echivalentul ”bătăii” aplicate cu caracatița pe pietre sau al fezandării în soare.

Este de la sine înțeles că animalul trebuie curățat, dar în principiu acest lucru se va întâmpla înainte de a o cumpăra, la magazin sau pescărie.

Se pune o cratiță cu apă la fiert. Când apa fierbe, caracatița va fi luată de cap și scufundată și scoasă de 3 ori în apă fiartă. Acest lucru împiedică o cădere a pielii în timpul fierberii. Nu se pune nimic altceva în apă. Spaniolii din Galicia, mari mâncători de caracatiță, spun ca acest animal marin trebuie fiert în cazan de cupru sau pusă o placă de cupru în apa în care fierbe, vezi aici.

O caracatiță de cam 2 kg fierbe în jumătate de oră. Dacă e mai mare o fierbeți mai mult. Odată fiartă se taie tentaculele întregi sau toată caracatița, în funcție de cum vreți să o gătiți. Se pune sare (nu mai devreme) și se servește.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *