Controversa noilor teste rapide în trafic: Ai voie să bei kombucha dacă după aceea te urci la volan?

kombucha, condus, alcool

În contextul nenumăratelor discuții din ultima vreme despre acuratețea testelor de detectare a alcoolului sau drugurilor ar fi bine să ne clarificăm și în legătură cu una dintre cele mai populare băuturi ale verii: kombucha.

Ce este kombucha?

Kombucha este o băutură fermentată preparată din ceai negru, zahăr și o cultură simbiotică de bacterii și drojdii. Această cultură formează un film peste amestec pe măsură ce fermentează, rezultând o băutură bogată în oțet, vitamine B și diverși acizi, inclusiv aminoacizi. Aceste băuturi fermentate kombucha produse pe scară largă sunt adesea infuzate cu arome naturale de fructe sau condimente, îmbunătățind semnificativ gustul general, oferind o experiență revitalizantă și plăcută consumatorilor care caută alternative sănătoase și pline de savoare la sucurile cu mult zahăr.

Beneficii pentru sănătate

Susținătorii acestei băuturi fermentate sugerează că oferă multe beneficii pentru sănătate. Unele studii preliminare indică faptul că ar putea acționa asemănătoar suplimentelor probiotice, determinând consolidarea sistemului imunitar și atenuarea constipației. Potrivit unui studiu recent al Universității din Carolina de Nord, o simplă sticlă de kombucha are și potențialul de a modifica metabolismul uman al grăsimilor și de a reduce depozitele de grăsime, citește mai multe aici. Sunt motive suficiente pentru a introduce această băutură în alimentația noastră zilnică. Plus că are și un gust foarte bun. Dar nu de puține ori ne-am întrebat dacă putem conduce mașina după ce o consumăm.

Conține kombucha alcool?

Kombucha conține, de obicei, cantități foarte mici de alcool, în jur de 0,5% alcool sau chiar mai puțin, dar în esență este o băutură alcoolică. În majoritatea țărilor, acest nivel scăzut de alcool nu este considerat că ar afecta capacitatea de a conduce și nu te va pune probabil în afara limitelor legale de alcool la volan.

Este important totuși să iei în considerare și alte aspecte

Unele persoane pot fi mai sensibile la alcool decât altele, chiar și la cantități foarte mici. Astfel că un pahar de kombucha, cu foarte puțin alcool, ar putea influența capacitatea de condus a unei persoane neobișnuite cu băutura sau alcoolul în general.

Dacă bei mai multe sticle de kombucha, cantitatea totală de alcool poate crește. În acest caz, cu siguranță ar trebui să eviți să te urci la volan. În plus, consumul de kombucha, care este o băutură fermentată, ar fi bine să se limiteze la 120 de ml pe zi, recomandă nutriționiștii, pentru a nu-și afecta sistemul digestiv. Poți citi aici mai multe detalii.

Este bine să verifici legislația specifică din țara în care te afli, deoarece regulile pot varia, iar invocarea necunoașterii legii nu este niciodată o scuză valabilă.

În concluzie, consumul de kombucha în cantități minime nu ar trebui să te împiedice să conduci, dar este întotdeauna recomandat să fii conștient de propriile reacții și de reglementările locale. Întotdeauna când ai cel mai mic dubiu legat de ceva ce ți-ar putea influența capacitatea de a conduce mașina este bine să optezi pentru varianta precaută. Ori să nu consumi băutura, oricât de puțin alcool ar avea ori să renunți să te urci la volan.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *