Pufuleții cu brânză au fost inventați accidental într-o fabrică de furaje pentru animale

pufuleti cu branza, furaje, fabrica, pufuleti Sursa foto: Pexels/Liam Lyons

La începutul anilor 1930, Flakall Corporation din Wisconsin a dezvoltat un proces de producție a furajelor din porumb care a dus la crearea accidentală a pufuleților de porumb, transmite publicația Takeout. Acest lucru s-a întâmplat atunci când porumbul umed a fost folosit pentru curățarea mașinilor, rezultând bucăți de porumb umflate din cauza căldurii. Edward Wilson, un lucrător Flakall, a condimentat aceste pufuleți cu sare și brânză, creând o gustare gustoasă numită Korn Kurls. Acest succes a determinat compania să treacă de la producția de hrană pentru animale la producția de gustări, ducând la nașterea unor gustări populare precum Cheetos și Cheez Balls.

Textura acestor produse timpurii din porumb pufos era diferită de cea a gustărilor moderne. În prezent, gustările din porumb umflat sunt fabricate dintr-un aluat din făină de porumb și apă, care este încălzit și presurizat. Pentru a obține textura crocantă asociată cu gustări precum Cheetos, pufuleții sunt prăjiți și acoperiți cu pudră de brânză. Alternativ, pufuleții cu brânză mai dietetici sunt de obicei copți. Korn Kurls originale, introduse în 1939, erau prăjite.

Pe măsură ce Flakall a recunoscut potențialul gustărilor din porumb, și-a mutat atenția de la hrana pentru animale la producția de gustări, redenumindu-se Adams Corporation și obținând un brevet pentru Korn Kurls.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels/Liam Lyons

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *