Este sezonul legumelor și în această perioadă fierbinte de vară, o rețetă fără legume este de neacceptat. Oricum, specialiștii în nutriție ne recomandă să consumăm zilnic fructe și legume. Așa că, de ce să nu luăm în calcul o tartă cu roșii. În plus, este o modalitate excelentă de a exersa rețetele cu foile fine de plăcintă, arată Taste of Home.
Avem nevoie de un pachet de foi fine de plăcintă, pe care le putem găsi congelate la supermarket.
Roșiile ar trebui alese din cele mai proaspete și coapte. Dacă sunt și de culori diferite, e și mai bine.
Ingrediente:
- 12 foi de aluat fin
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri pesmet uscat
- 2 linguri pesto
- 3/4 cană brânză feta mărunțită
- 1 roșie medie, tăiată în felii
- 1 roșie galbenă mare, tăiată în felii
- 1/4 lingurita piper
- 5 până la 6 frunze de busuioc proaspăt, feliate subțiri
Cum procedăm:
Pregătiți foile de aluat. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Puneți foile de plăcintă pe un blat curat,
Așezați întâi o hârtie de copt în tavă și ungeți-o cu puțin ulei, apoi așezați prima foaie de aluat. Ungeți-o cu ulei și presărați puțin pesmet pe deasupra. Asigurați-vă că ungeți bine foile și pe margini. Așezați o altă foaie de aluat și repetați operațiunea cu toate foile de plăcintă.
Îndoiți apoi fiecare margine a foilor spre centru, pentru a împiedica umplutura să curgă pe margini.
Întindeți pesto pe deasupra, presărați brânza feta mărunțită și apoi așezați feliile de roșii. Dacă aveți roșii de culori diferite, așezați-le alternativ, una roșie, una galbenă. Apoi o dați la cuptor pentru 20-25 de minute, sau până când se face o crustă maronie.
După ce s-a copt, lăsați-o să se răcească pentru câteva minute și între timp o puteți decora cu frunze de busuioc.
Informații nutriționale pentru o porție mde tartă cu roșii:
135 calorii, 7g grăsimi (2g grăsimi saturate), 7mg colesterol, 221mg sodiu, 13g carbohidrați (1g zaharuri, 1g fibre), 5g proteine.