Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești măncarea pe câteva zile sau o săptămână, vezi aici. Este ceea ce se numește batch cooking.
Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.
Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 22-28 iulie.
Fiecare prânz și cină le puteți completa cu o porție de fructe de sezon: caise, piersici sau pepene roșu sau galben.
Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu hummus, o bucățică de brânză.
Rețetele din meniul săptămânal se găsesc pe G4Food,
Lista de cumpărături
Fructe de sezon: piersici, caise, pepene roșu și galben.
Fructe pentru smoothie și porridge: zmeură, afine sau fructe congelate.
Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe.
Legume proaspete: salată verde, varză, varză murată, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, ardei, ciuperci, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete
Legume conservate: bulion roșii, năut
Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
Piept de pui/curcan, carne tocată de porc
File pește, creveți, somon afumat, scoici/fructe de mare congelate
Lapte, iaurt grecesc, cașcaval, parmezan, feta/telemea, unt
Bacon, șuncă
Pâine toast, fulgi de ovăz, aluat foietaj, tortillas
Paste, orez, mălai, făină
Ouă
Cacao, gelatină
Măsline
Condimente, sare, piper