Dană suplimentară pentru cerealele ucrainene în portul Constanţa

portul constanta, containere, macara Sursa Foto: G4Media.ro/ Andreea Pavel

Șeful Companiei Ucrainene de Navigație pe Dunăre (UDP), Dmitro Moskalenko, a anunţat că România intenționează să deschidă, în luna septembrie, un ancoraj suplimentar în portul Constanța, pentru transbordarea cerealelor ucrainene, transmite Agro Portal.

Potrivit acestuia, anul trecut, capacitatea terminalelor portului nu a fost suficientă pentru transbordarea fluxului de cereale din Ucraina.

“În port erau până la 600 de barje cu cereale, iar așteptarea pentru descărcare putea dura 30-40 de zile” – a menționat Moskalenko, într-un mesaj postat pe Facebook.

Acesta a precizat că UDP reia transportul cerealelor din porturile ucrainene către Constanţa. Potrivit lui Moskalenko, deschiderea unui nou ancoraj poate îmbunătăți avantajele competitive ale rutei de export pe Dunăre. “Acum, suntem în așteptarea condițiilor” – a adăugat şeful UDP.

Potrivit lui Dmitro Moskalenko, exportul de cereale ucrainene pe Dunăre se va menţine doar dacă toate componentele lanțului logistic se vor ieftini, iar proiectul privind deschiderea unui nou ancoraj va avea succes în cazul în care costurile de manipulare a mărfurilor vor fi reduse semnificativ.

Sursa: Agro Portal/ Rador Radio România/ Traducere: Sergiu Dan

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa Foto: G4Media.ro/ Andreea Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *