”Există riscul pierderii resurselor de apă în sudul României”, declară ministrul mediului Mircea Fechet la Digi24

resurse apa, ministrul mediului, declaratii Sursa foto: Pexels

Revenit de la Consiliul Informal al Mediului, defășurat joi și vineri la Budapeste, ministrul mediului, Mircea Fechet, a făcut sâmbătă o serie de declarații, citate de News.ro.

Fechet a anunțat că în sudul României există un risc însemnat, mai mare decât în alte zone ale României, de pierdere a resursele de apă. El a precizat că acest lucru afectează şi populaţia, pentru că se alimentează cu apă potabilă din rezervele de apă. Aflat în studioul Digi24, Ministrul mediului a relatat despre discuţiile de la Budapesta, între miniştrii mediului din UE, amintind că tema principală a Consiliului a fost cea a apei.

”Eu cred că tema cea mai de interes, pentru că ne interesează şi pe noi foarte mult, în România, este cea legată de apă. Fie că discutăm de apele subterane sau supraterane, despre calitatea apei şi poluare sau dacă ne referim la cantitatea de apă, în sine, care e din ce în ce mai puţină”, a spus ministrul.

Fechet a arătat că sudul României este cel mai predispus, nu doar la fenomenul deşertificării, nu doar la riscul producerii unor incendii de vegetaţie, ci și la riscul pierderii resurselor de apă. ”Există un risc însemnat, mai mare decât în alte zone ale României, să pierdem şi resursele de apă. Asta afectează şi populaţia, pentru că se alimentează cu apă potabilă din rezervele de apă”, a completat ministrul.

Consiliul Informal de Mediu s-a desfășurat la Budapesta,  în perioada 11-12 iulie 2024. Reuniunea a fost organizată de Președinția ungară a Consiliului UE.Pe ordinea de zi a Consiliului s-au aflat teme precum: pregătirile pentru COP29, competitivitatea economiei circulare, gestionarea rezilientă a apei, poluarea transfrontalieră a apei şi a aerului, finanţarea tranziţiei verzi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *